Hrvatska protiv Norveške za finale: U međusobnim susretima daleko smo uspješniji, ali…

Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija od 18:00 sati protiv jake Norveške u Stockholmu igra polufinale Europskog prvenstva. Dva i pol sata kasnije u drugom polufinalu igrat će Španjolska i Slovenija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Norveška je, s obzirom na sve ono što se događalo na Europskom prvenstvu, s obzirom na sjajne igre, s obzirom na brojne probleme s ozljedama u našoj reprezentaciji, po mnogima favorit. Srećom, Hrvatska je uvijek bila najjača, najbolja, kad je dolazila iz drugog plana i kad bi je svi otpisali.

Podsjetimo, predvođena ponajboljim igračem svijeta, Sagosenom, Norveška je u dosadašnjem dijelu turnira jedina ostvarila sve pobjede i pokazala najuvjerljiviju formu, najbolji rukomet. Hrvatska je s druge strane, kao i Španjolska, neporažena na turniru, no, zbog lošije gol razlike od Španjolaca ostala je u skupini iza njih te će umjesto na Sloveniju ići na favoriziranu Norvešku.

Kad smo već kod Norveške recimo kako Hrvatska ima bolji omjer u međusobnim susretima, naime, u petnaest dosad odigranih utakmica Hrvatska ima devet pobjeda, jedan remi i pet poraza. Posljednju utakmicu Hrvatska je protiv Norveške dobila 32:28, bilo je to na posljednjem Europskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.