Hrvatska reprezentacija danas protiv Bosne bez imperativa pobjede

Kolo prije kraja prve faze odigravanja Svjetskog prvenstva u rukometu, Hrvatska reprezentacija osigurala je prvo mjesto u svojoj skupini. Ostao nam je još samo jedan dvoboj, mnogima i najzanimljiviji, onaj protiv susjedne Bosne i Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao iskusnim sudionicima svjetskih i europskih smotri, te pogotovo olimpijskih igara, Hrvatskoj je ovo samo još jedno natjecanje u nizu na kojem pokušavamo doći do neke medalje (mi se kao i uvijek nadamo zlatu, zar ne? op.a.), dok je za Bosnu i Hercegovinu ovo premijerni nastup na nekoj velikoj sceni kad je reprezentativni rukomet u pitanju. Izbornik Slavko Goluža smatra kako Hrvatska ne smije ući u utakmicu preopušteno, bez obzira što smo osigurali “jedinicu”. Trebamo respektirati protivnika i kao i uvijek, ići na pobjedu.

“I kao igrač i kao trener nikada nisam birao protivnika, za mene je svaki protivnik isti i za svaku utakmicu se pripremam jednako i s velikim poštovanjem prema protivniku. Međutim sada mislimo na sebe, da se usredotočimo na naše stvari i odigramo što je bolje moguće. Samo tako možemo ići stepenicu po stepenicu i nadam se da se sada polako naziru naše prave konture. Nećemo na tome stati i tražim maksimalnu ozbiljnost bez obzira na sastav. Tražim borbu, trku, disciplinu i nju moramo popraviti” rekao je izbornik Goluža za portal hrsport.net.

Vjerojatno će Goluža koristiti sve raspoložive igrače. Prva postava, predvođena Duvnjakom i Vorijem trebala bi započeti susret, a ako sve bude išlo prema planu, ubrzo bi na terenu glavne uloge trebali preuzeti Karačić, Musa, Slišković i ostali. Odmor Duvnjaku je svakako najvažnija stavka i naš najbolji igrač treba poštedu, što je više moguće. O njegovoj svježini ovisit će igra Hrvatske u osmini finala i dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mislim da će se izbornik odlučit da svi igraju, turnir je dugačak i ima još dosta utakmica. Znamo zašto smo došli ovdje, nama nije cilj samo ova skupina već želimo što duže biti u igri, a za to nam treba i klupa” rezonirao je, kako prenosi hrsport.net, naš “div u obrani” Jakov Gojun.

Šanse Bosne i Hercegovine za plasman u drugi krug su samo teoretske. Da bi BiH prošla dalje, prvo treba pobijediti Hrvatsku, a onda se još mora nadati kako će Iran iznenaditi Tunis. Realno gledajući, šanse za takav rasplet su gotovo nikakve, ali nikad ne reci nikad.

Duel braće Karačić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj dvoboj za sobom vuče dosta toga. Prije svega ovo je rukometni sudar dvaju susjeda, a onda i duel braće Karačić. Ivana koji nastupa za BiH i Igora, koji brani boje Kauboja, odnosno Hrvatske. Obojica nose dresove s brojem 18 na leđima, a kad ih pitate kakav je osjećaj, dobijete ovakav odgovor:

“Osjećaji su pomiješani. Ali nema kalkulacija, idemo na pobjedu. Očekujem jako tešku utakmicu, borbenu. Ne vjerujem da će biti lijepa za oči. Dat ćemo sve od sebe i sportski je se nadati. Idemo po dobar rezultat, da osvjetlamo obraz naše reprezentacije” izjavio je Ivan za Oslobođenje.

U redovima BiH najviše treba pripaziti na Dejana Malinovića, najboljeg strijelca Bosne i Hercegovine na ovom prvenstvu. Osim njega i Ivana Karačića, opasni su još i Alen Ovčina te Jasmin Burić. 202 centimetra visoki bek Nikola Prce je suspendiran tri utakmice zbog prigovora sucima nakon poraza od Tunisa, koji je teško pao svima koji prate BiH na ovom prvenstvu. To je dodatni hendikep za izbornika Dragana Markovića, koji i ovako ima “tanak” kadar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica između Hrvatske i Bosne i Hercegovine počinje danas u 17 sati!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.