Hrvatska reprezentacija iako u pričuvnom sastavu pružila dobar otpor svjetskim dooprvacima Argentincima

U prijateljskoj nogometnoj utakmici hrvatska nogometna reprezentacija, istina u pričuvnom sastavu, jer će najbolji “vatreni” u nedjelju u Milanu igrati bitnu europsku kvalifikacijsku utakmicu protiv Italije, odigrala je dvoboj protiv Argentine i bila porazena s 2-1. Hrvatska je povela u 11. minuti golom Sharbinija, u nastavku je izjednačio Ansaldi nakon što je lukom loptu skrenuo Aguero, a potom je Messi iz opravdanog jedanaesterca postigao konačnih 2-1 za Argentinu…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zdušno i odgovorno krenuli su naši mladi nogometaši u ovu utakmicu protiv teškog, nadasve jakog suparnika. Nije se u prvim minuta uopće osjećala kvalitativna razlika, hrvatski su nogometaši isto znali zadržati loptu i zaprijetiti, navlas isto kao Argentinci.

U takvim okolnostima Hrvatska je prva stigla i do udarca, pa do prigode, naposljetku i do gola. Nakon par fino organiziranih hrvatskih napadamu 11. minuti Kovačić je sjajno vukao loptu kroz sredinu terena, došao je do ruba kaznenog prostora i sjajno proigrao Sharbinija na lijevoj strani. Naš je naoadač opalio iz prve, točno i jako, u sam kut argentinskog vratara, na sveopće iznenađenje pričuvna momčad Hrvatske vodila je protiv aktualnog svjetskog doprvaka usred Londona.

Vidjeviši da s Hrvatima nema šale Argentina je nakon primljenog gola krenula žestoko, nastojavši što brže izjednačiti. Driblao je i prodirao Messi, tukao je Higuain, pa Aguero, no sjajno je branio naš stasiti vratar Lovro Kalinić. Ne izjednačivši Argentinci su postajali sve nervozniji. S druge strane, naši su mladi nogometaši dobijali sve više na samopouzdanju. U tome su im svesrdno pomagali Argentinci koji kao da su se natjecali u promašajima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I tako se na odmor otišlo s hrvatskom prednošću…

U nastavku su Argentinci brzo izjednačili, no taj pogodak bio je nereguaran. Tukao je s dvadesetak metara Ansaldi, lopta je na svojoj putanji u ruku udarila Aguera, promijenila smjer i završila iza leđa našeg vratara, dotad izvrsnog, Kalinića.

Potom je hrvatska momčad izvela dobru kombinacijui u sjajnoj prigodi našao se Halilović koji je ušao umjesto Kovačića. Halilović je slabo tukao, šteta, jer bila je to stvarno dobra šansa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 57. minuti jedanaesterac za Argentinu, vratar Kalinić srušio je Aguera u naletu, a najstrožu kaznu koja je opravdano dosuđena sigurno je realizirao,tko drugi do Lionel Messi. Kad su Argentinci uspjeli preokrenuti utakmicu onda su se zbivanja na terenu pomalo i smirila, kao da je sve došlo na svoje.

Naposljetku, mladoj hrvatskoj momčadi valja odati priznanje za ovaj nastup. Usput poželiti i njihovim starijim kolegama i dobar rezultat u nedjelju u dvoboju protiv Itaije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.