Hrvatska protiv Srbije: Mediji imaju jednog favorita, stvarnost govori kako su Barakude pokazale najviše na ovom SP-u!

Foto: fah

Hrvatska vaterpolska reprezentacija večeras od 22 sata igra polufinale Svjetskog prvenstva protiv Srbije,  svi se slažu, finale je to prije finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastaju se dvije nedvojbeno najbolje vaterpolske reprezentacije posljednjeg desetljeća, većina medija, sportskih analitičara, vaterpolskih trenera, proglasila je Srbiju uvjerljivim favoritom polufinala. Činjenicu da je Srbija, bez obzira na medije, favorit može zahvaliti istini koja, nažalost, za nas Hrvate nije nimalo povoljna. Naime, sedam godina je prošlo od trenutka kad je hrvatska vaterpolska reprezentacija u bazenu posljednji put potopila Srbiju.

Večeras od 22 sata u Budimpešti odigrat će se vaterpolski El Clasico, bez obzira što Hrvatska godinama nije svladala Srbiju nitko ne može osporiti činjenicu da su naši vaterpolisti na ovom Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj pokazali uvjerljivo najviše. Više i od Srbije. Momčad, u pravom smislu te riječi, predvođena sjajnim trenerom Tucakom, krcata sjajnim individualcima, protiv jake Italije u četvrtfinalu na trenutke djelovala je nedodirljivo.

To je, naravno, zalog optimizma u Hrvatskoj, statistike su za sport izuzetno važne, one nam pomažu pri kreiranju povijesnih sportskih činjenica prema kojima onda donosimo procjene, zaključke, tko je gdje i kakav trag ostavio minulih desetljeća, ali su statistike tu i da se ruše. Hrvatska to može, bez obzira što je od posljednjeg poraza Barakuda od Srbije na Olimpijskim igrama u Riju prošlo manje od 12 mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je uvjerljivo izgubila finale Olimpijskih igara, koje je zapravo bila jedna jednosmjerna ulica, no, današnja Hrvatska ipak izgleda uvjerljivije, kompaktnije, nego ona prije godinu dana.  Svjestan je toga, kako smo već pisali, i izbornik Ivica Tucak, koji tvrdi kako je ova Hrvatska u stanju pobijediti svakoga, pa i najbolju reprezentaciju svijeta posljednjih godina.

“Prema svim rezultatima Srbija je u ovom trenutku najbolja reprezentacija na svijetu. Silno je poštujem, ali i vjerujem u našu pobjedu jer imamo igru, i srce i pamet za to. Potući ćemo se sportski i junački, pa tko bude bolji”, rekao je Tucak, koji očekuje veću potporu Hrvata u polufinalu SP-a s obzirom kako Budimpešta ipak nije toliko daleko od naše granice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.