Hrvatska večeras s pričuvnom postavom u Londonu ide na dvoboj doprvaku svijeta, Argentini

Večeras u Londonu hrvatska nogometna reprezentacija, svojevrsna pričuvna momčad jer A momčad sprema se za nedjeljni kvalifikacijski ogled u Milanu protiv Italije, igrati će prijateljsku utakmicu protiv svjetskog doprvaka Argentine.
Po treći puta u svojoj povijesti, hrvatska nogometna reprezentacija igra prijateljsku utakmicu protiv ovog suparnika, sada četiri dana prije kvalifikacijskog susreta s Italijom u Milanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stručni je stožer odlučio kako će dio reprezentativaca ostati u Zagrebu da bi se što bolje pripremio za važan dvoboj na San Siru, koji je označen kao prioritet, a ostali su otputovali na megdan momčadi argentinskog izbornika Gerarda Martina, što će im biti sjajna prilika za dokazivanje protiv vrlo jakog protivnika.

“Bez obzira tko je protivnik, bez obzira je li utakmica kvalifikacijska ili prijateljska, ključan je pristup. Želim da dečki daju 100 posto od sebe”, ustvrdio je izbornik Kovač u najavi utakmice.

Ovoga je puta unaprijed poznata i udarna jedanaestorica Hrvatske, koju će činiti Kalinić, Vrsaljko, Jedvaj, Lešković, Leovac ili Strinić, Antolić, Badelj, Milić, Kovačić, Sharbini i Čop.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branič ukrajinskog Dnipra, Ivan Strinić, ima problema sa zadobivenim udarcem u rebra i ukoliko ne bude do utakmice spreman za nastup, zamijenit će ga Rijekin Marin Leovac, koji je po prvi puta dobio poziv u nacionalnu selekciju. Predviđeno je i da Alen Halilović na poluvremenu zamijeni Matea Kovačića.

“Protiv Messija, Aguera ili Teveza nitko ne može sam, tu treba pomoć i drugog i trećeg suigrača. Moramo se pripremiti i odigrati kao momčad, jedino tako imamo šansu. Tako možemo parirati i Argentini. Sigurno ćemo se više braniti nego napadati i moramo biti kompaktni. Ako nas razvuku, bit će nam teško”, analizirao je hrvatski izbornik.

Hrvatska je s Argentinom igrala već dvije prijateljske utakmice. U Zagrebu je 1994. godine remizirala 0:0, da bi 2006. godine u Baselu pobijedila 3:2. Na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine, u posljednjoj utakmici grupne faze, Argentina je pobijedila 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska se delegacija u Zagreb vraća u četvrtak, kada će izbornik Kovač objaviti koji igrači ostaju među kandidatima za put u Italiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.