Hrvatska više nema izbora: Ovo je čeka u narednim danima

Foto: fah

Porazom od Francuske naša reprezentacija dovela se u situaciju gdje igrači znaju na čemu su, do kraja nam trebaju pobjede!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska ima jedan bod. Onaj preneseni protiv Austrije. Austrija ima tri, dok je Francuska na maksimalna četiri boda, a slijede im na papiru možda i tri najlakša susreta. Njemačka je na dva boda, kao i Mađarska, dok je Island bez bodova.

Zbog takve situacije Hrvatska nema pravo na poraz. Postoje samo kalkulacije kroz koje bi pet bodova bilo dovoljno za polufinale, pa čak i ludi scenarij gdje bi se moglo dalje i s još jednim porazom, ali tu se uistinu previše toga mora poklopiti.

Čak i tada postoji situacija u kojoj uz dva scenarija ne bismo završili u polufinalu. I to ako Francuska ili Austrija izgube maksimalno jednu utakmicu. U tom bi slučaju završili s jednako bodova kao Austrijanci i odlučivala bi gol razlika. Postoji i scenarij u kojem Austrija pobjeđuje u sve tri utakmice do kraja ili u dvije plus neodlučen ishod protiv Francuza, a Francuska pobjeđuje Island i Mađarsku. Tada bi Austrija imala devet, a Francuska osam bodova ili suprotno kod neodlučenog susreta, a Hrvatska bi ostala na sedam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Subota, 20. siječnja
15:30 Francuska -Island
18:00 Mađarska – HRVATSKA
20:30 Njemačka – Austrija

Ponedjeljak, 22. siječnja
15:30 HRVATSKA – Island
18:00 Francuska – Austrija
20:30 Njemačka – Mađarska

Srijeda, 24. siječnja
15:30 Austrija – Island
18:00 Francuska – Mađarska
20:30 Njemačka – HRVATSKA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.