Hrvatske svjetske igre 2014. u Zagrebu od 21. do 26. srpnja

Hrvatske svjetske igre, popularno nazvane Crolimpijada su sportsko natjecanje amatera u organizaciji Hrvatskoga svjetskoga kongresa koji okuplja i hrvatske iseljenike, a ove će se godine održati od 21. do 26. srpnja u Zagrebu pod geslom “Svijetom je bijelim poći, al’ doma je uvijek doći, nikad ne zaboravi”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvaranje Igara započet će misom u zagrebačkoj katedrali koju će predvoditi zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski u ponedjeljak 21. srpnja u 19.30 sati, a nakon toga svečanost otvaranja preselit će se na Trg bana Jelačića.

Od 16 različitih sportskih disciplina, selekcije Zagrebačke nadbiskupije natjecat će se u malom nogometu, košarci, stolnom tenisu, ženskoj odbojci i odbojci na pijesku, a zaigrat će i svećenička nogometna reprezentacija, najavio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije. Na Igrama se očekuje oko 1000 mladih hrvatskih sportaša iz 37 zemalja.

Inače, Hrvatske svjetske igre održavaju se svake četiri godine, a održavaju se od 2006. godine kada je, kao i 2010., domaćin bio Zadar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Program Igara:

DOGAĐANJE DATUM MJESTO
svečanost otvaranja 21. srpnja Trg bana Jelačića
nogomet 22. – 24. srpnja Nogometni centar ZAGREBello
mali nogomet 22. – 24. srpnja dvorana Kineziološkog fakulteta
odbojka 22. – 24. srpnja Dom odbojke Mladost
odbojka na pijesku 22. – 24. srpnja Jarun
košarka 22. – 24. srpnja Košarkaški centar Dražen Petrović
tenis 22. – 23. srpnja Teniski centar Mladost
boćanje 22. – 24. srpnja Športski centar Špansko
judo 22. – 23. srpnja dvorana Sutinska Vrela
taekwondo 22. – 23. srpnja dvorana Sutinska Vrela

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.