Hrvatski atletičar Ivan Horvat u finalu skoka s motkom

Osječanin Ivan Horvat probio se među finaliste skoka s motkom na Svjetskom prvenstvu u atletici koje je danas započelo u Pekingu, preskočivši kvalifikacijsku normu od 5,70 metara, što je novi hrvatski rekord.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Horvat je preko visine novog državnog rekorda preletio u trećem pokušaju, a da je srušio letvicu vrata finala ostala bi mu zatvorena, jer je u tom trenutku već više od 12 skakača preskočilo kvalifikacijsku normu.

Osječanin je na taj način začinio odličan nastup u kvalifikacijama, jer je do 5,70 m triput izlazio na zaletište i sve tri visine (5,40 m, 5,55 m i 5.65 m) svladao u prvom pokušaju. Horvat je bio pretposljednji od 16 finalista koji se uspio kvalificirati, a nakon njega to je uspjelo još samo Nijemcu Holzdeppeu koji je propuštao sve visine do kvalifikacijske norme i preskočio ju u posljednjem pokušaju. Istu je taktiku imao i svjetski rekorder, Francuz Renaud Lavillenie, ali je on 5,70 m preskočio u prvom pokušaju.

Poput 22-godišnjeg Horvata, u kvalifikacijama je novi nacionalni rekord s 5,70 m postavio i slovenski reprezentativac Robert Renner koji je sve visine svladao u prvom pokušaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale skoka s motkom na rasporedu je u ponedjeljak, s početkom u 13.05 sati po hrvatskom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.