Hrvatski atletičar Martin Marković osvojio srebro u bacanju diska

Hrvatski atletičar Martin Marković osvojio je srebrnu medalju u bacanju diska na Europskom juniorskom prvenstvu u švedskoj Eskilstuni, on je u finalu ostvario rezultat od 67,11 metara, što je za 1,37 metara slabiji rezultat od njegova rekorda kojega je postavio prije tri tjedna na juniorskom PH u Varaždinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martin Marković, koji je prošle godine u Eugeneu osvojio naslov svjetskog juniorskog prvaka, bio je vodeći nakon prve tri serije s hicem od 66,66 metara, ali Poljak Bartlomiej Stoj je u četvrtoj seriji disk bacio do 68,02 metara i time postavio novi rekord europskih prvenstava.

Marković je u petoj seriji odgovorio sa 67,11m, ali time se samo učvrstio na drugom mjestu. Brončano odličje osvojio je Nijemac Henning Pruefer sa 64,18m. Markovićevo srebro druga je medalja za Hrvatsku u Eskilstuni, nakon bronce Matije Gregurića u bacanju kladiva.

Posljednjeg dana natjecanja u Eskilstuni nastupio je i Danijel Buhin u finalu skoka s motkom, on je s preskočenih 5,05 metara izjednačio osobni rekord, ali je zauzeo posljednje, 12. mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlato je sa 5,50m osvojio Britanac Adam Hague, srebro sa 5,35m Finac Niko Koskinen, a broncu sa 5,30m Francuz Alioune Sene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.