Odlični rezultati hrvatskih atletičara na Europskom bacačkom kupu u Leiri

Hrvatski atletičari Martin Marković i Marija Tolj ostvarili su odlične rezultate na Europskom bacačkom kupu u portugalskoj Leiriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mlade hrvatske nade popele su se na najvišu stepenicu u bacanju diska za mlađe seniore.

Prvog dana Europskog bacačkog kupa Marković je pobijedio s osobnim rekordom 63.24 m i za više od 4.5 metra ostavio drugoplasiranog Bjelorusa Viktara Trusa koji je ostvario rezultat 58.66 m. Treći je bio Šveđanin Jakob Gardenkrans s rezultatom 57.73 m.

Martin je taj pobjednički hitac bacio u posljednjoj, šestoj seriji, a još je imao tri ispravna hica – 59.02 m, 59.90 m i 58.27 m. Marković je ovim rezultatom došao sasvim blizu norme za seniorsko EP koja iznosi 63,50 m.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugog dana natjecanja nastupila je naša najmlađa članica 18-godišnja Marija Tolj. Iako još juniorka nastupila je u kategoriji mlađih seniorki osvojivši zlato s hicem 55,23 m. Marija je prije tjedan dana u Splitu bacila 57,90m što je uvjerljivo vodeći juniorski rezultat u svijetu.

U konkurenciji djevojaka do 23 godine, Marija je za skoro jedan metar bila bolja od Slovenke Veronike Domjan koja je bila druga s rezultatom 54.48 m, dok je broncu osvojila Britanka Amy Holder s rezultatom 52.36 m.

U Portugalu su još nastupili i Matija Gregurić u bacanju kladiva kojem je brončana medalja pobjegla za 69 centimetara i sa 69,92 m osvojio je četvrto mjesto. Anamari Kožul je nastupila u bacanju kladiva i osvojila je peto mjesto sa 64,25 m, dok je u bacanju koplja nastupio Bartul Zemunik koji je bio 14. s rezultatom 66,06 m.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.