Atletičarka Marija Tolj u Dubrovniku kod župana

Dubrovnik, 16.08.2019. - Mladu atletièarku iz Orebiæa Mariju Tolj, koja je na nedavnom Europskom prvenstvu do 23 godine u švedskom Gävleu osvojila zlatnu medalju u bacanju diska, primio je u petak u Dubrovniku dubrovaèko-neretvanski župan Nikola Dobroslaviæ. foto HINA/ Baldo MARUNÈIÆ/ bm

Mladu atletičarku iz Orebića Mariju Tolj (19), koja je na nedavnom Europskom prvenstvu do 23 godine u švedskom Gävleu osvojila zlatnu medalju u bacanju diska, primio je u petak u Dubrovniku dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Europskom prvenstvu do 23 godine je, bacivši disk na 62,76 metara, osobnim rekordom, ujedno i novim europskim rekordom do 23 godine, ostvarila normu za Svjetsko prvenstvo u Dohi. Tolj je na primanju izjavila kako joj je najsjajnije odličje velik uspjeh za koji se trudila cijelu godinu.

“Vraćam se u Zagreb na trening, gdje ću nastupiti na mitingu Hanžek, a potom slijede pripreme za Svjetsko prvenstvo u Dohi”, rekla je Tolj, dodavši kako će se s vremenom prestati natjecati u bacanju kugle, što joj je dosad bila pomoćna disciplina, i usredotočiti se samo na disk.

Sa 14 godina je napustila Orebić i preselila u Zagreb gdje je danas članica Atletskog kluba Zrinjevac, a trener joj je Ronald Varga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U Orebiću nisam imala uvjeta za trening, ali imam veliku podršku Općine Orebić i Dubrovačko-neretvanske županije, na čemu im zahvaljujem. Kad sam došla u Zagreb, preko obiteljskih prijatelja sam došla do pokojnog trenera Ivana Ivančića, koji je zatražio da odmah ostanem. Htjela sam završiti osnovnu školu u Orebiću, ali je on u međuvremenu, nažalost, preminuo. Nastavila sam trenirati s novim trenerom Ronaldom Vargom i počela ostvarivati rezultate”, dodala je Tolj.

Tolj je dobila i poziv za nastup u reprezentaciji Europe protiv SAD-a u bjeloruskom Minsku 9. i 10. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.