Hrvatski boksači saznali protivnike na Europskom prvenstvu u Bugarskoj

Hrvatski boksači na Europskom prvenstvu u boksu u bugarskom Samokovu u petak su saznali svoje suparnike, a trener reprezentacije Leonardo Pijetraj smatra kako je ždrijeb bio povoljan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filip Hrgović u kategoriji preko 91 kilograma i Hrvoje Sep u kategoriji do 81 kilograma prvi su nositelji u svojim kategorijama, što znači da su ušli izravno među 16 najboljih u Europi i od polufinala ih dijele samo dvije pobjede.

U prvim mečevima nijednog našeg boksača ne čekaju suparnici iz tradicionalnih europskih velesila, štoviše radi se o konkurentima bez većih međunarodnih uspjeha.

“Ždrijeb je bio povoljan za hrvatske boksače, iako se danas nijednog suparnika ne može nazvati slabim. Više ne možemo reći da su suparnici iz Slovenije ili Bosne i Hercegovine siguran prolaz. Lijepo je vidjeti da su Sep i Hrgović prvi nositelji turnira i da su iza njih ruski, bugarski ili azerbajdžanski boksači. Idemo po prve pobjede, nikoga ne smijemo podcijeniti i ne treba se prerano veseliti”, naglasio je Pijetraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već danas popodne u ring ulaze trojica hrvatskih reprezentativaca. Prvi nastupa Delničanin Matteo Komadina kojeg u 16-ini finala lake kategorije čeka Čeh Aperjan, a u večernjem programu u istoj fazi natjecanja Stipan Prtenjača u poluvelter kategoriji boksa protiv Mađara Nyekija, dok će se Puljanin Marko Čalić boriti s gruzijskim teškašem Guledanijem.

Sanjin Pol Vrgoč u kategoriji do 75kg će boksati u subotu, Hrgović u nedjelju, a Sep će u ring tek u utorak.

Ždrijeb:
do 60 kg, šesnaestina finala (petak nakon 14 sati): Matteo Komadina – Hmajak Aperjan (Češka)
do 64 kg, šesnaestina finala (petak nakon 18 sati): Stipan Prtenjača – Georgian Mihai Nyeki (Mađarska)
do 75 kg, šesnaestina finala (subota nakon 14 sati): Sanjin Pol Vrgoč – Andrej Baković (Slovenija)
do 81 kg, osmina finala (utorak nakon 18 sati): Hrvoje Sep – Camacho Fernandez (Španjolska) ili Abdourachidov (Francuska)
do 91 kg, šesnaestina finala (petak nakon 18 sati): Marko Čalić – Levan Guledani (Gruzija)
preko 91 kg, osmina finala (nedjelja nakon 14 sati): Filip Hrgović – Gardiner (Irska) ili Delalić (BiH)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.