Hrvatski boksači žele ‘barem dvije medalje’ s EP-a

Zagreb, 03.08.2015 - Konferencija za novinare povodom odlaska hrvatske boksaèke reprezentacije na Europsko prvenstvo u Bugarskoj. Na fotografiji Filip Hrgoviæ, Hrvoje Sep, Stipan Prtenjaèa. foto HINA/ Daniel KASAP / dk

Šestorica hrvatskih boksača nastupit će na Europskom prvenstvu koje će se od 7. do 16. ovog mjeseca održati u bugarskom Samokovu, a predsjednik HBS-a Bono Bošnjak je na konferenciji za medije u ponedjeljak najavio kako od njih očekuje da osvoje “barem dvije medalje”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ja očekujem dvije medalje, a oni neka se dogovore tko će ih osvojiti”, izjavio je dobro raspoloženi Bošnjak.

Najveći kandidat za medalju u našoj reprezentaciji je superteškaš (preko 91kg) Filip Hrgović (23) koji je još u travnju izborio odlazak na Olimpijske igre u Rio de Janeiru sljedeće godine.

“Kada je predsjednik već obećao dvije medalje, evo ja ću uzeti jednu”, odgovorio je Hrgović na predsjednikov izazov, no usto je u ozbiljnijem tonu najavio natjecanje u Samokovu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moram biti psihološki jak, ne gubiti koncentraciju sada kada će biti najvažnije kako bismo naplatili naporan rad na pripremama koje smo jako dobro odradili. Na Europskom prvenstvu će mi najveći konkurent biti dvostruki svjetski prvak, Azerbajdžanac Mamedžidov, pa Rumunj Nistor, Nijemac Pfeifer, Francuz Yoka, Englez Joyce, Rus… Teže je osvojiti medalju na europskom nego na svjetskom prvenstvu, jer je gušća konkurencija, tu od prvog kola nema laganih suparnika”.

Osim Hrgovića, na EP u Samokov putovat će još Marko Čalić u teškoj kategoriji (do 91kg), Hrvoje Sep u poluteškoj (do 81kg), Sanjin Pol Vrgoč u srednjoj (do 75kg), Stipan Prtenjača u poluvelteru (do 64kg), te Matteo Komadina u lakoj (do 60kg).

Hrvoje Sep uoči odlaska na EP odiše samopouzdanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Već sam osvojio medalju na EP 2011., a 2013. sam bio blizu tako da sebe smatram jednim od najboljih boksača u Europi u svojoj kategoriji. Što se konkurencije tiče, ona me ne zanima, jedino ću nakon ždrijeba pogledati ime prvog protivnika kako bih s trenerom mogao složiti taktiku”, izjavio je Sep koji je ove sezone zajedno s Hrgovićem nastupao za Astana Arslanse s kojima je osvojio Svjetsku ligu.

Dobru formu ove sezone pokazao je i Stipan Prtenjača koji je osvojio Boxing One ligu.

“Uz dobro ozračje kakvo vlada u reprezentaciji sve je moguće. No, moj osobni cilj je osigurati plasman na Svjetsko prvenstvo”, rekao je Prtenjača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

EP u Samokovu bit će ujedno i kvalifikacijsko za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će se u listopadu održati u Dohi, a odlazak na SP izborit će po šestorica najboljih iz svake kategorije.

“Ovakav sustav natjecanja prisiljava sve najbolje boksače da dođu na Europsko prvenstvo, jer ono je kvalifikacijsko za Svjetsko prvenstvo koje je, pak, kvalifikacijsko za Olimpijske igre. Zato će nam biti teže ostvariti dobar rezultat, ali stoga će i medalje biti slađe. U posljednjih šest tjedana priprema napravili smo jako dobre sparinge, ali nezahvalno je predviđati što možemo napraviti u Bugarskoj. Iako vam je moja krilatica poznata – sve osim zlata je neuspjeh – prvi cilj je osigurati odlazak na Svjetsko prvenstvo”, izjavio je trener reprezentacije Leonardo Pijetraj.

Hrvatski boksači u Bugarsku kreću u četvrtak, a prve protivnike će saznati u petak kada će se održati ždrijeb za sve kategorije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.