Hrvatski hrvač Huklek ostao bez bronce

Tokio, 04.08.2021 - Hrvatski hrvacki reprezentativac, 24-godišnji Ivan Huklek nije uspio osvojiti broncanu medalju na Igrama u Tokiju u kategoriji do 87 kg, gdje ga je u borbi za odlicje sa 6-1 pobijedio naturalizirani srbijanski reprezentativac Zurab Datunašvili. foto HINA/ Damir SENCAR/ ds

Hrvatskom hrvaču Ivanu Hukleku, Hulku iz Sesveta kako ga zovu, danas je izmaklo brončano odličje u kategoriji do 87 kg na Olimpijskim igrama u Tokiju. Plasirao se na visokom petom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Huklekov protivnik bio je Gruzijac sa srpskom putovnicom Zurabi Datunašvili koji je borbu za broncu izborio kroz repasaž. Datunašvili je ove godine na Europskom prvenstvu u Varšavi osvojio zlato, a zlatni je bio i na europskim prvenstvima 2016. i 2017., ali u kategorijama 75 kg i 80 kg. Početak nije bio dobar za našeg hrvača, izgubio je 6:1, piše HRT.

Da je uspio uzeti odličje, bila bi to prva olimpijska medalja za hrvatsko hrvanje od samostalnosti, a treća za hrvatske hrvače. Vlado Lisjak je na Olimpijskim igrama 1984. u Los Angelesu osvojio olimpijski naslov, dok je Josip Čorak bio srebrni na Igrama u Münchenu 1972.

Ivan Huklek je u srijedu ostvario pobjede protiv Amerikanca Johna Waltera Stefanowicza od 5-3 i Uzbekistanca Rustama Asakalova sa 4-1, da bi u polufinalu izgubio od Ukrajinca Žana Belenjuka sa 1-7, dok je Datunašvili nakon poraza od Belenjuka u osmini finala u srijedu, u četvrtak u repesažu svladao Alžirca Bachira Sid Azaru sa 5-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Datunašvili je rođen u Tbilisiju u Gruziji te je nastupao za tu zemlju do 2018. kada je promijenio državljastvo te od tada predstavlja Srbiju.

Za zlato u Tokiju borit će se Belenjuk i Mađar Viktor Lorincz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.