Hrvatski izbornik Ante Čačić junak kosovskog boja?

Foto: fah

Sjećate li su na koji su način pojedini mediji izvršili “topničku pripremu” za utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije u Skadru protiv Kosova? U jednom trenutku, iako su kvalifikacije tek počele, a susret u Albaniji nije ni započeo, neki su izbornika Antu Čačića pitali što je s ostavkom!? Kosovski boj u albanskom Skadru srećom po njega krenuo je već na početku u smjeru kakav se samo poželjeti mogao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz navedeno i činjenicu da je Hrvatska otišla prema kosovskom boju bez četvorice najboljih igrača, Modrića, Rakitića, Pjace i Lovrena, nije lako bilo u tim trenucima biti izbornikom Vatrenih, a posebno ne kad vam neki mediji preko svojih “čitatelja” žele sastavljati momčad.  Oni bi sastavljali momčad, a Čačić bi dao ostavku ako njihova momčad ne bi odigrala kako su zamislili. Priznat ćete malo nerealno, puno zločesto.

Koliko je tek anketa napravljeno, koje su uvijek nepogrešive, kao i sve ostale ankete, a posebno one predizborne u Hrvatskoj, glede Marija Mandžukića, nogometaša koji je s 27 postignutih pogodaka na trećem mjestu vječne ljestvice strijelaca hrvatske nogometne reprezentacije, odmah iza Davora Šukera i Eduarda da Silve, Dudu je postigao tek dva gola više od Mandžukića. Tražilo se od izbornika da zaobiđe Mandžu, odmori ga na klupi, nisu mediji bili zadovoljni ni činjenicom da će novu priliku dobiti nogometaš Reala Mateo Kovačić.  Međutim, život piše romane.

A onda se otvorilo. Mario Mandžukić zabio je tri pogotka, sva tri u prvom dijelu te je bio junak velike 6:0 pobjede Vatrenih u povijesnoj pobijedi protiv Kosova. Uz raspoloženog Mandžukića sjajan je bio neumorni Milan Badelj. Radi se o veznom nogometašu kojeg je “izmislio” Ante Čačić i dao mu prigodu na Europskom prvenstvu prije nekoliko mjeseci u Francuskoj, objeručke nogometaš Fiorentine priliku je zgrabio i igra sve bolje i bolje u vatrenom dresu, za razliku od vidljivo indisponiranog Marcela Brozovića. Danas je prvih 11 Vatrenih nezamislivo bez Badelja, pa čak i ako igraju Rakitić te Modrić, ponajbolji vezni nogometaši svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treći junak bio bi, i je, Mateo Kovačić. Kova polako izlazi iz sjene Luke Modrića. čemu je svakako kumovala činjenica da ove sezone u Realu igra više nego prošle sezone, dobrim dijelom Zinedine Zidane nema izbora budući da je Luka  Modrić često ozlijeđen, iako u dobroj formi kapetan Vatrenih i uz Ronalda vođa Reala na početku sezone ima dosta problema s ozljedama i kako se to popularno kaže zamorom materijala. Ako ovako nastavi u Kovačiću bi Hrvatska mogla dobiti zvijezdu za iduće nogometno desetljeće. Nedostaje tek malo, malo više drskosti, odlučnosti i agresivnosti, znanje je tu, vrhunsko.

Ako su junaci pobjede u Skadru Mandžukić, Kovačić i Badelj, tko je heroj ukupnog kosovskog boja, iako se nogometni boj nije odvio na Kosovu?

Naravno, mnogi će se složiti i uprijeti prstiom – izbornik Ante Čačić. Trebalo je hrabrosti, strpljenja, kako bi se čekalo i dočekalo Mandžukića. Čačić se kockao, kako svojom sudbinom na klupi hrvatske reprezentacije tako i sudbinom hrvatskog nogometa i pogodio. No, lako je poslije bitke biti general.  Kosovski boj je završio, Ante ne samo da je preživio nego je i ojačao, Hrvatska s njim također.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, treba iskreno priznati za kraj – Kosovo nije ni blizu kvalitete koju ima hrvatska reprezentacija, pa čak i onda kada Vatreni igraju bez ključnih nogometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.