Hrvatski navijači skandirali Vukovaru: Borjan dignuo tri prsta; srpski mediji traže kaznu

Foto: Facebook

Hrvatska je pobijedila Kanadu na Svjetskom prvenstvu, a srpske medije zgrozio je transparent kojim su naši navijači provocirali Milana Borjana, kanadskog vratara, Srbina rođenog u Kninu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, hrvatski navijači vikali su “Borjane, ustašo” i izvjesili transparent na kojoj je poznata marka traktora i preko nje ispisano Knin, kojom su željeli asocirati na vojno-redarstvenu akciju Oluja. Na zastavi su napisali “Nitko ne bježi kao Borjan”.

Hrvatski su navijači izvikivali “Vukovar, Vukovar!” i iako je to standardno navijanje i bodrenje na utakmicama Vatrenih, srpski mediji pripisali su to provociranju Borjana.

Srpski mediji našli su se uvrijeđeni, pa traže od FIFA-e da kazni hrvatsku reprezentaciju zbog transparenta s političkom konotacijom i bijesni su zbog poteza naših navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Jeličić o zvezdašu i kanadskom golmanu Borjanu: Osim što ne poznaje zemljopis, nije ni neki golman

“Vidi li FIFA ovo? Šokantno veličanje Oluje usred Mundijala, Hrvatska mora biti žestoko kažnjena”, naslov je na tabloidu Kuriru.

Zaboravili su spomenuti da je u tom trenutku Borjan provokativno dignuo tri prsta i tako dodatno provocirao.

Podsjetimo, Borjan je Srbin rođen u Kninu i za vrijeme rata s obitelji je napustio Knin i vratio se u Srbiju. U svojim je brojnim izjavama govorio kako se nije rodio u Hrvatskoj već tzv. RS Krajini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.