Site icon narod.hr

Hrvatski olimpijci zaslužuju više od loše organiziranog dočeka u režiji Tomaševića i Možemo

07.08.2024., Zagreb - Docek hrvatskih olimpijaca na Trgu bana Josipa Jelacica. Tomislav Tomasevic, Miran Maricic, Sandra Elkasevic Perkovic Photo: Josip Miskovic/PIXSELL

Građani su po velikoj vrućini dočekali zlatne braću Sinković i džudašicu Barbaru Matić, brončanu atletičarku Sandru Elkasević i strijelca Mirana Maričića. Stigla su i braća Lončarić koji su u Parizu imali premijerni olimpijski nastup. Izašli su svi zajedno na pozornicu. Srebrna Donna Vekić javila se videoporukom. Ovi sportaši, kao i ostali olimpijci, zaslužili su više od loše organiziranog dočeka od strane gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića i Možemo. Primjećuju to i korisnici društvenih mreža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Organizirati doček dok traju olimpijske igre i dok postoji objektivna šansa da još osvoje medalje i naši drugi sportaši (Sara Kolak, vaterpolisti, Lena Stojković, jedriličari,..) graniči sa ludilom.
I još staviti doček od 16:30 dok je vani na suncu više od 40 C”, stoji u jednom od komentara na službenoj Facebook stranici Grada Zagreba.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Da li će biti doček i za ostale olimpijce… koji su još u Parizu. Isto takav”, pita se drugi, ali na Facebook stranici Tomislava Tomaševića.

“Gdje je doček na trgu, vožnja autobusom kao za nogometaše?”, javio se treći korisnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zašto doček dok Olimpijada još traje ili su oni što su još tamo otpisani ili još jedan doček što je malo neozbiljno jer će na njemu biti biti možda još jedan sportaš, ma majstori smo za nelogičnosti”, kaže korisnica FB.

Brojna pitanja pojavljuju se i ispod drugih objava, ali među komentarima na portalima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doček Grad Zagreb organizira u suradnji s Vladom Republike Hrvatske i Hrvatskim olimpijskim odborom, spominjalo se više puta.

Tomašević htio izbjeći situaciju s vaterpolistima

Tomašević je, očigledno, htio izbjeći situaciju kad prije nekoliko mjeseci nije organizirao doček za svjetske prvake hrvatske vaterpoliste. Istovremeno, čelništvo Zagreba našlo je vremena tada za predizborni skup na kojem se urlalo i vrijeđalo.

Podsjetimo, uoči finala Svjetskog prvenstva u vaterpolu, održan je prosvjed na Trgu svetog Marka pod nazivom “Dosta je! Idemo na izbore!”. Prosvjed su organizirali SDP, Možemo!, Centar, IDS, HSS i Radnička fronta, Fokus, Socijaldemokrati, Reformisti, GLAS i Stranka s imenom i prezimenom. Dakle, lijeve oporbene stranke. Većina medija prešutjela je psovke i uvrede koje su doživljavali ideološki neistomišljenici prosvjednika.

> Totalna blamaža: Tomaševiću poslan upit o dočeku svjetskih prvaka, ignorirao ga je

Svjetski prvaci u vaterpolu, hrvatski reprezentativci predvođeni Ivicom Tuckom, ostali su bez pravog dočeka, iako su ga zaslužili. Čelništvo Zagreba, dakle Tomislav Tomašević i Možemo, uključujući i koalicijskog partnera za zagrebačkoj razini SDP, imali su vremena za predizborne skupove na Trgu svetog Marka, za vrijeđanje, urlanje i prijetnje, a nisu imali vremena za organizaciju dočeka kakav priliči svjetskim prvacima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version