Ovako se Tomašević pravda za sramotan pristup svjetskim prvacima

tomašević
Foto: Grad Zagreb

Iz Grada Zagreba, koji vodi gradonačelnik Tomislav Tomašević, oglasili su se u povodu jučerašnjeg neodržavanja dočeka za zlatne vaterpoliste koji su se vratili sa Svjetskog prvenstva u Dohi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomašević se pravda ‘nesporazumom’

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

– Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević primio je danas u palači Dverce članove hrvatske vaterpolo reprezentacije koja je u subotu osvojila Svjetsko prvenstvo u Dohi. Čestitao je igračima, izborniku i stručnom stožeru na povijesnom uspjehu te im dodijelio Medalju Grada Zagreba za osvajanje zlatne medalje na Svjetskom vaterpolskom prvenstvu 2024. u Kataru kao i za izniman doprinos hrvatskome sportu.

Također, Grad Zagreb je u čast vaterpolistima jučer imao projekciju hrvatske zastave na zagrebačkim fontanama. Grad podupire vaterpoliste kao i sve druge hrvatske sportaše i sport općenito. Podsjećamo i da je Grad Zagreb suorganizirao Europsko vaterpolsko prvenstvo koje se prošli mjesec održalo u Dubrovniku i Zagrebu te je u proračunu za ovu godinu višestruko povećao izdvajanja za sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Tomašević brzo reagirao na pobunu građana na društvenim mrežama zbog dočeka

Što se tiče javnog dočeka reprezentacije, došlo je do nesporazuma u komunikaciji. Grad je do sada dočeke organizirao u suradnji s resornim ministarstvom uvažavajući želje igrača. Ovaj put se to nije dogodilo, no vjerujemo bez loše namjere s bilo koje strane. Nadamo se da ćemo imati razloga nakon Olimpijskih igara ovoga ljeta organizirati doček za naše vaterpoliste, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika.

Brnjac: Reagirali smo još u četvrtak

Prozvana ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac oglasila se potom o temi dočeka vaterpolista.

– Mi smo reagirali još u četvrtak, kada još nismo znali hoće li biti zlatna ili neka druga medalja. Državni tajnik je uputio dopis gradskim strukturama o organizaciji dočeka na središnjem zagrebačkom trgu, no nije došao nikakav odgovor. Krenuli smo sami u organizaciju dočeka, s HOO-om u zračnoj luci, a u ponedjeljak je cijela reprezentacija primljena kod premijera u Banskim dvorima, kazala je Brnjac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.