Hrvatski stadioni: Treba li vjerovati prvom čovjeku UEFA-e Čeferinu?

Foto: fah

Prvi čovjek UEFA-e Slovenac Aleksander Čeferin komentirao je, između ostaloga, i situaciju na hrvatskim nogometnim stadionima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stadioni u Hrvatskoj u lošem su stanju, ali…

Čeferin je kazao kako su vrlo blizu odluke da zabrane europske utakmice prvenstveno na Maksimiru, ni Poljudom nije prezadovoljan. Iako ima pravo, uvjeti odavno ne zadovoljavaju onakve uvjete kakvi bi na nogometnim terenima trebali biti u 21. stoljeću dojam je kako je Slovenac pretjerao. Čovjek dolazi iz države koja je u odnosu na Hrvatsku nogometni liliputanac i iz pozicije čelne osobe krovne europske nogometne asocijacije dijeli lekcije zemljama kao što su Hrvatska, Mađarska, dok s istim intenzitetom ne kritizira one najveće, poput Njemačke, Engleske, Francuske, Italije, pritom ne mislimo isključivo na infrastrukturu.

”Smatram da je nogometna infrastruktura u principu sramotna. Slovenija ima bolju infrastrukturu od Hrvatske, a mi smo manja zemlja s manje nogometnih uspjeha. Iako ni kod nas država nije uložila ni jedan euro u nogometnu infrastrukturu. Drago mi je da sada govore o nacionalnom stadionu i o velikim investicijama u sportu, nadam se da to nije predizborna kampanja, ali Savez mi kaže da su to ozbiljne stvari i da će sada puno investirati ”, rekao je Čeferin za Nacional te je dodao:

”Po meni, Hrvatska nema ni jedan stadion koji bi mogao ugostiti neku ozbiljnu utakmicu. Još je najbolji riječki stadion. Osijek je novi, ali je sve to malo. A Poljud i Maksimir su sramota. Kad vidiš još onu zatvorenu tribinu na Maksimiru… Mi smo blizu da ne dozvolimo da se tamo više igraju europske utakmice. Već smo više puta bili blizu toj odluci. Sad se nadamo da će se nešto pomaknuti. Čitao sam da su nešto dogovorili s gradom, s crkvom, s državom, s HNS-om, ali ne znam detalje”, poručio je Čeferin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čeferin – Boban

Kad smo kod Čeferina podsjetimo na ne tako davne nesuglasice između njega i Zvonimira Bobana, nakon čega je Hrvat napustio UEFA-u. Pale su i neke ”zanimljive riječi između njih dvojice.

“Razgovarao sam s predsjednikom UEFA-e o problemu koji se dogodio tijekom posljednjeg sastanka Uefinog Izvršnog Odbora u Hamburgu. Riječ je o prijedlogu o izmijeni statuta UEFA-e kako bi se Čeferinu, na sljedećem Kongresu 8. veljače u Parizu, omogućila nova kandidatura nakon ovog mandata koji mu je trebao biti posljednji.

Nakon što sam izrazio moju najveću zabrinutost i moje potpuno neslaganje s načinom i samim prijedlogom, predsjednik mi je odgovorio da za njega ne postoji nikakav pravni niti moralno-etički problem – i da će bez ikakve sumnje nastaviti s tom, po mom mišljenju, pogubnom idejom”, rekao je tada bivši kapetan Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Janša – Čeferin

Inače, Čeferin ni sa bivšim predsjednikom Vlade svoje države, Slovenije, Janezom Janšom, nije baš u idiličnim odnosima.

Naime, bivši premijer Slovenije javno je kritizirao svog sunarodnjaka, predsjednika Čeferina.

Prema njegovim riječima, Uefa je glavni krivac za širenje koronavirusa jer su se, usprkos preporukama i proglašenju pandemije, nogometne utakmice igrale uz prisustvo gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije toga, dakle, i prije same u jednom intervjuu Čeferin je kazao kako nema gotovo nikakav kontakt sa slovenskom Vladom, koju je u to vrijeme predvodio Janša, no, to mu nije bilo dovoljno već je krenuo u politički obračun:

“Nemam s njima nikakav kontakt i drago mi je da s tim ljudima imam što manje posla, a moj stav da bih im mogao pomoći pokazao se naivnim”, rekao je Čeferin za ljubljanski dnevni list Dnevnik.

“Tražimo neprijatelje od prije 70 godina, a u Sloveniji vladaju negativci jer su agresivni i primitivni”, poručio je prije nekoliko godina Janši Čeferin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.