Edo Pezzi više nije poželjan na javnoj televiziji: Što stoji iza toga?

Foto: snimka zaslona

Nakon šest punih godina javlja uživo u Studio 4 HRT-a, legendarni komentator Edo Pezzi više neće dijeliti svoje misli s gledateljstvom našeg javnog servisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pezzi je u mirovini, on je volonterski komentirao Hajduk i utakmice reprezentacije na javnoj televiziji. Prema pisanju Nacionala, komentator je usmeno obaviješten kako se previše pojavljuje na TV te da su sportska pitanja isključivo zaduženje sportske redakcije koju vodi Marko Šapit.

> Edo Pezzi o krizi u Hajduku: ‘Nigdje nema splitskog ni hrvatskog trenera, sa strancima nikad sreće’

Rječiti Pezzi nije štedio svoje bivše poslodavce. Kako je rekao za Nacional, neizmjerno je razočaran ovakvim raspletom.

“Iza mene je period od 63 godine u novinarstvu, 55 na HRT-u. Zadnjih šest godina sam zajedno s još pet kolega radio bez honorara za HTV 4 isključivo da pomognem izuzetno vrijednom i talentiranom Petru Vlahovu“, naglasio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nikome taj rad nije smetao, jer sam televiziji klikanjem donosio novac, nikome u sportskoj redakciji za koju sam godinama radio. A onda je pojavom nekakvog Šapita krenula hajka na nas, posebno na mene. Nažalost, on ne zna tko mi je sve prenosio njegove stavove. Zaboravio je da na Prisavlju i zidovi imaju uši”, zagonetno je dodao proslavljeni novinar.

Edo Pezzi tvrdi kako je protiv njega radi Marko Šapit

“Nažalost uspio je uvjeriti neke svoje špice da nas moraju skinuti iz programa. Začudo proizvod koji televizijskoj kući donosi novac se zabranjuje, a ostaju novinarski nezanimljivo stereotipi… Pa tko je tu lud!”, zaključuje Pezzi.

Pezzi dodaje kako se neki i mole za njegov ostanak. “Nikad dosad nisam dobio toliko poruka podrške, a fascinirala me je jedna gospođa Maja koja me izvijestila da je sinoć u jednoj splitskoj crkvi bila molitva za mene spram odluke TV da nas likvidiraju”, ispričao je za Nacional.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razočaran u direktoricu HRT-a

Komentirajući klimu koja vlada unutar zidova Prisavlja, Pezzi se dotaknuo direktorice Marije Nemčić u koju se, kako kaže, istinski razočarao.

“Na kraju moram kazati ono što me najviše boli, a to je da me je direktorica Marija Nemčić, koju sam uvijek podržavao, izdala. Uvijek mi je odgovarala na mailove, osobito na onaj kad sam joj čestitao što su je vratili na TV, ali ovog puta niti riječ!”, rekao je.

“Točnije, javila mi se prije pola sata, nisam još pročitao što je napisala, ali to više i nije važno – šteta je učinjena. Bol koju mi je zadala je nenadoknadiva. Zanima me samo zašto se tako ponijela”, pita se na kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.