Edo Pezzi o krizi u Hajduku: ‘Nigdje nema splitskog ni hrvatskog trenera, sa strancima nikad sreće’

Foto: snimka zaslona

Edo Pezzi doajen je hvatskog sportskog novinarstva, kada on govori vrijedi slušati i vjerojatno ponešto naučiti. S obzirom da desetljećima, između ostaloga, prati Hajduk možda je i najpozvaniji komentirati krizu na Poljudu. Hajduk je poslije poraza od Slaven Belupa (3:2) u Koprivnici stigao na korak još jedne promašene sezone. Očito se Hajdukova ”Strategija” ne razvija baš onako kako su to zamislili oni koji su je skrojili. Papir trpi svašta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uprava Hajduka smijenila je, kako smo već pisali, trenera Jensa Gustafssona, to je 24. promijenjeni trener Hajduka u zadnjih šesnaestak godina na Poljudu. Puno, previše… Potraga za novim trenerom je već krenula, spominju se brojna imena, poznata, poput Matjaža Keka, i ona malo manje poznata.

Pezzi je gostovao na HRT-u, u emisiji Studija 4.

Je li ranije trebalo smijeniti trenera, je li Uprava Hajduka napravila još jedan pogrešan korak?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Mi govorimo već dva mjeseca da to treba napraviti, Jakobušić je zakasnio, da je ranije to napravio imali bi koji bod više. On nije nikakav stručnjak, to je evidentno, jučer je to opet pokazao. To ne bi napravio netko iz dječjeg vrtića, što je napravio on. Osim trenera, Hajduk je promijenio 15 sportskih direktora što pokazuje da nema smislene politike u klubu. Sada je evidentno da sve u klubu vodi jedan čovjek. Svaka mu čast, ali nema zajedništva i kompaktnosti. Ja mislim da ne smije ostati ni ovaj sportski direktor, on je doveo ovoga trenera koji je upropastio još jednu sezonu Hajduka, trebalo bi se zahvaliti i njemu”, poručio je, bez dlake na jeziku, Edo Pezzi za HRT.

Inače, povod za smjenu bio je neočekivani, ali bolni, poraz od Slaven Belupa, kao i loša igra cijelu sezonu.

”Odlazak Gustafssona nije nikakav gubitak za Hajduk, trebalo je to napraviti i ranije, jer Hajduk nema igru. Sad nas je pobijedio jedan njihov junior iz Dugog Rata Laušić i jedan veteran koji je bliži penziji nego igranju nogometa, momčad koja nije dobila nikoga na svom terenu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 O potencijalnom budućem treneru…

”Strahovito me boli kad čitam portale jutros i nigdje nema splitskog ni hrvatskog trenera, u zemlji koja je dala puno toga nogometu, gdje dva bivša Hajdukova trenera danas rade u talijanskoj ligi. Tu nešto nije dobro. Ljudi koji odlučuju o Hajduku, s ovakvom kadrovskom politikom nikad na zelenu granu. Sa strancima nikad sreće, jedino koji je nešto parirao je Reja.”

O famoznoj Strategiji Hajduka do 2027. godine te osvajanju naslova prvaka u dva navrata prema takvoj Strategiji, kao i igranju u Ligi prvaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pezzi smatra kako takva Strategija nema smisla…

”Ovakvu Strategiju ne može napraviti ni Real Madrid ni Juventus, cijenim ja ove koji su to napravili, Strategiju treba imati, ali ovo, dvije titule, Ligu prvaka, pa to je nonsens. Nemaju oni znanja za voditi jedan ovakav klub.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.