Hrvatski vaterpolisti sa Španjolcima za finale i svjetsko odličje

Foto: fah

Hrvatska vaterpolska reprezentacija večeras će u Budimpešti pokušati izboriti plasman u finale Svjetskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica počinje u 19.30

Nakon pobjede nad Srbijom u četvrtfinalu, izabranike Ivice Tucka u borbi za finale očekuje dvoboj sa Španjolcima. Utakmica počinje u 19.30, a prijenos pratite na Drugom programu HTV-a i našem portalu.

U drugom polufinalu u 16 sati sastaju se branitelj naslova Italija i Grčka.

Na posljednjem SP-u prije tri godine Hrvatska je poražena u polufinalu, upravo od Španjolske, a Španjolci su bili bolji od Barakuda i prije dvije godine u polufinalu Europskog prvenstva kojemu je također domaćin bila Budimpešta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Treba biti hladnih glava. Fokus je na konačnom cilju, a to je pobjeda. Trebamo napraviti sve da pobijedimo i uđemo u finale, rekao je izbornik Tucak.

– Nadamo se medalji i mislim da imamo kvalitetu, no to je nova generacija, puno mladih momaka, treba ih podržavati i ne stavljati im pritisak. Ako budu igrali kao ekipa, kao što su igrali protiv Srbije, imamo dobre šanse za finale, poručio je nekadašnji najbolji vaterpolist svijeta Sandro Sukno.

Španjolci očekuju tešku utakmicu, iako su u posljednjim susretima protiv Barakuda bili uspješniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Polufinale će biti teško, Hrvatska je izbacila Srbiju, ali mi moramo ostati vjerni svom stilu igre, rekao je španjolski reprezentativac Alejandro Bustos.

Podsjetimo, na putu do polufinala hrvatski vaterpolisti su u skupini B remizirali s Grčkom (8:8), a zatim upisali pobjede protiv Njemačke (13:9) te Japana (21:13). U osmini finala Hrvatska je nadigrala Gruziju (13:7), a onda je u četvrtfinalu bila bolja od Srbije (14:12).

Na putu do sigurnog odličja Hrvatskoj stoje još samo Španjolci, koji su s tri pobjede u skupini C (protiv Kanade 19:2, JAR-a 28:2 te Italije 14:12) osvojili prvo mjesto i izravno ušli u četvrtfinale u kojemu su sa 7:6 pobijedili Crnu Goru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale i susret za broncu na rasporedu su 3. srpnja, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.