Hrvatski veleposlanik u Grčkoj o puštanju BBB-ovaca: ‘Trenutne procjene ne govore o nekakvoj velikoj ugrozi’

Foto: snimka zaslona

Grčki je sud prihvatio zahtjeve za puštanjem 30 Bad Blue Boysa na slobodu, a odvjetnik navijača rekao je da će se zbog moguće ugroze sigurnosti neće otkrivati kad će i iz kojeg zatvora izlaziti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Upoznat sam da je spremno 30 odluka. Kada ih objave i kada ih dobijemo, vjerojatno u ponedjeljak ujutro, onda ćemo morati platiti jamčevinu”, kazao je odvjetnik Athanassios Kaimenakis.

Drugih uvjeta nema, osim jednog – da se ne smiju vratiti u Grčku na bilo kakvu utakmicu: nogometnu, košarkašku, odbojkašku i moraju platiti jamčevinu da bi izašli iz pritvora, objasnio je i dodao: ”Borimo se za sve da izađu van. Radimo najbolje što znamo i nadamo se da će svi izaći na slobodu.”

Veleposlanik Sunko: Nema govora o velikoj ugrozi

O zatvorenim BBB-ovcima je za Novu TV govorio hrvatski veleposlanik u Grčkoj Aleksandar Sunko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Odluke o privremenom puštanju na slobodu najvjerojatnije će biti donesene u ponedjeljak ujutro. Ono što sada znamo iz službenih i neslužbenih izvora je da će njih 30 biti pušteno, a dinamika procesa ovisi o tehnikalijama, transferu novca i sličnim stvarima”, rekao je.

“Mi ćemo svakako u tome sudjelovati, kao što su od početka cijelog ovog događaja komunicirali ministri pravosuđa, vanjskih poslova i premijeri. Isto tako, lokalno je veleposlanstvo u stalnom kontaktu s ustanovama u kojima se oni nalaze. Načelno postoji odluka da im se pomogne u transportu, ali o tome će se donositi pojedinačne odluke”, dodao je veleposlanik.

Što se tiče mjera osiguranja, Sunko je istaknuo da je to zasad operativno, a ne sigurnosno pitanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Trenutne procjene ne govore o nekakvoj velikoj ugrozi. Na početku cijelog događaja je postojala određena atmosfera, ali u protekla četiri mjeseca se ona opustila. Oslanjat ćemo se na grčke vlasti i njihove sigurnosne mjere”, objasnio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.