Hrvatsku i Niku Kovača u St. Gallenu će bodriti tisuće Hrvata

Hrvatska nogometna reprezentacija ima u srijedu (20.30) težak ispit, iako je riječ o prijateljskom dvoboju. Izabranike Nike Kovača u St. Gallenu dočekuje Švicarska, jedna od najboljih europskih reprezentativnih momčadi s kojom naša reprezentacija u posljednje vrijeme nema lijepo iskustvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švicarska nacionalna vrsta koja je prije godinu i pol dana, u ljeto 2012. godine, doslovce ponizila hrvatsku momčad u prijateljskom ogledu u Splitu (2-4) sad će na domaćem terenu testirati Hrvatsku koja ima novog izbornika.

Niko Kovač, proslavljeni kapetan „vatrenih“ dobio je klupu „vatrenih“ nakon naprasnog odlaska Igora Štimca i isprve je opčinio hrvatsku nogometnu javnost. Skromnošću, samopouzdanjem i radom. Partije naše reprezentacije protiv Islanda u dodatnim kvalifikacijama bile su obilježene borbenošću i zalaganjem, kao i novim 4-2-3-1 sustavom i uspjeh nije izostao. Mnogi su taj preporod hrvatske momčadi nazvali i Kovačevim djelom.

Iako je dosad vodio sam dvije utakmice kao izbornik, obje protiv Islanda, Niko Kovač sigurno nije neiskusan nogometni stručnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Radio sam s najvećim trenerima na svijetu, valjda se i tu skupilo kakvo iskustvo, govori Niko koji je svjestan da će na svjetskoj smotri biti – najneiskusniji izbornik.

– Utakmicu protiv Švicarske valja shvatiti najozbiljnije, kao kvalifikacijsku. S dobrim rezultatom zadržali bi uistinu lijepu atmosferu u iščekivanju svjetske smotre u Brazilu. No, suparnik nam je jak, možda u ovome trenutku i ne može biti jači, nadalje ističe naš izbornik.

Niki Kovaču s druge strane, na klupi Švicarske sučeliti će se njegov stari znanac, danas čak i prijatelj, njegov nekdašnji trener iz Bayerna, Ottmar Hitzfeld.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Znamo se i te kako dobro, dvije godine me trenirao u Bayernu. I čujemo se danas često, veselimo se našem susretu u toj utakmici. Njegove zasluge da je Švicarska danas nogometna velesila su nemjerljive. Protiv takve momčadi i takvog trenera mi moramo svojski zapeti. U utakmicama protiv jakog suparnika se daje najviše i dvoboj protiv Švicaraca pun je pogodak, prisnažuje Niko Kovač.

Očekuje se da će na stadionu u St. Gallenu biti i sedam-osam tisuća hrvatskih navijača koji su na vrijeme nabavili ulaznice. Naime, brojni Hrvati iz Austrije, Njemačke i Švicarske najavili su dolazak na ovu utakmicu.
– Ne smijemo propustiti ovu utakmicu i pozdraviti Niku Kovača, ističe podružnica Kluba navijača Uvijek vjerni iz Njemačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.