Huklek: Sutra idemo po broncu

Tokio, 03.08.2021 - Hrvac Ivan Huklek pobijedio je u osmini finala kategorije do 87 kilograma na OI u Tokiju Amerikanca Johna Waltera Stefanowitza na bodove 5-3. foto HINA/ Damir SENCAR/ ds

Treba zaboraviti ovaj meč i sutra idemo po broncu, izjavio je nakon poraza u polufinalu hrvač Ivan Huklek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Huklek je poražen u polufinalu kategorije do 87 kilograma grčko-rimskim stilom na OI u Tokiju od Ukrajinca Zhana Belenjuka sa 1-7.

Nakon što je ostvario dvije pobjede, Huklek nije uspio iznenaditi srebrnog iz Rio de Janeira, te dvostrukog svjetskog i europskog prvaka.

Protiv Ukrajinca je poveo 1-0 i prednost je uspio održati do kraja prve runde. Ukrajinac je agresivno krenuo u drugu rundu, izjednačivši na 1-1 nakon čega je dobio priliku iz partera koju je iskoristio za vodstvo 7-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Znali smo da će Ukrajinac u drugoj rundi sigurno ići u parter i pokušali smo se pripremiti za to. No, eto, uspio me iznenaditi dizanjem iz partera, prelako je napravio te bodove koji su odlučili meč. Takva je borba, kazao je 24-godišni Prigorac, kojeg u srijedu očekuje borba za broncu protiv zasad nepoznatog protivnika iz repasaža.

– To će biti ili Alžirac Sid Azara ili Srbin Zurabi Datunašvili, koji je zapravo Gruzijac. Hrvao sam s obojicom i otprilike znam kako hrvaju. Idemo složiti taktiku i pokušati uzeti broncu, izjavio je Hulk iz Sesveta.

Porazom u polufinalu, 24-godišnji član HK Sesveta imat će još jednu priliku osvojiti prvu hrvačku medalju za Hrvatsku od osamostaljenja i također postati treći Hrvat s olimpijskom medaljom, nakon Vlade Lisjaka (zlato 1984.) i Josipa Čoraka (srebro 1972.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Huklek je bio jedan od posljednjih hrvatskih sportaša koji su izborili vizu za Olimpijske igre. To mu je uspjelo početkom svibnja na svjetskim kvalifikacijama u Sofiji, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.