I dok se najavljuje početak nogometnih natjecanja, diljem Europe otkazuje se Europsko atletsko prvenstvo

Foto: fah

I dok polako, ali sigurno, počinje popuštanje mjera koje su uvedene zbog pandemije koronavirusa te se najavljuje nastavak nekih sportskih natjecanja, poput nogometa, u atletici sasvim drugačija slika. Naime, Europsko atletsko prvenstvo, koje se trebalo održati od 25. do 30. kolovoza na pariškom stadionu Charlety, kako su objavili organizatori natjecanja – otkazano je zbog epidemije koronavirusa.  Posve razumljivo, ipak se radi o velikom natjecanju, a vremena je malo, drugačiji je nogometni ligaški sustav, koji je uhodan, koji je ipak u zamahu, unatoč privremenog prekida, od jednog natjecanja kakvo je Prvenstvo Europe u atletici, na kojem bi na jednom mjestu imali veliki broj sportaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, odluku o otkazivanju prvenstava u četvrtak su na izvanrednom sastanku Izvršnog odbora LOC-a donijeli lokalni organizacijski odbor Paris 2020 (LOC) i Francuski atletski (FFA). Prema onome što tvrde organizatori natjecanja takva je odluka “odgovorna i dobronamjerna” zbog pandemije koronavirusa, koja je u Francuskoj i dalje daleko od kontrole.  Francuski predsjednik Macron ipak nije takav Superaman, kakvim su ga prikazali neki hrvatski i francuski mediji.

Naime, procjena Medicinske komisije FFA uzela je u obzir prilikom razmatranja svih potencijalnih rizika za gledatelje i akreditirane osobe koje će prisustvovati prvenstvu. Nepovoljno mišljenje komisije o ovom pitanju, dostavljeno ovaj tjedan, na svom sastanku uzeli su u obzir LOC i FFA. Dakle, i nisu imali previše izbora.

“S velikim žaljenjem najavljujemo otkazivanje Europskog atletskog prvenstva u Parizu 2020. godine. Nadali smo se u ova nemirna vremena ponuditi europskim sportašima važan događaj. Nažalost, danas smo bili informirani od LOC-a i Francuske atletske federacije da, nakon razgovora s nadležnim francuskim nacionalnim i lokalnim tijelima za javno zdravstvo i sigurnost, oni više nisu u mogućnosti nastaviti organizaciju prvenstva i bili su prisiljeni otkazati događaj”, rekao je privremeni predsjednik EAA Dobromir Karamarinov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iduće godine, podsjetimo, trebale bi se održati Olimpijske igre, koje su ove godine odgođene zbog pandemije, kao što je odgođeno i za iduću godinu prebačeno Europsko nogometno prvenstvo, 2022. je Europsko atletsko prvenstvo u Munchenu, tako da zbog manjka termina neće ni biti Europskog atletskog prvenstva, koje se trebalo održati ovog ljeta te je definitivno otkazano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.