I Marin Tomasov bi u reprezentaciju: ”Nekima sam valjda prestar, ispunio sam sve reference koje su potrebne”

Foto: fah

Astana iz Kazahstana u četvrtak je osvojila i prve bodove ove sezone u skupini L Europske lige, ujedno je napravila i veliko iznenađenje. Naime, Astana je pobijedila slavni engleski Manchester United 2:1, ta pobjeda i Dinamu daje nadu. Naime, ako je Astana mogla protiv jednog Manchestera možda Dinamo može protiv onog drugog, Cityja!? Šalu na stranu, City je ove sezone daleko uvjerljiviji od Uniteda, doduše i Dinamo je nešto jači od Astane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Astana dobila Manchester United odavno su prokockali šanse za prolazak u idući krug, iz skupine L dalje idu United i nizozemski AZ, otpala je Astana i otpao je beogradski Partizan.

Boje Astane, podsjetimo, brani bivši nogometaš Hajduka, 32-godišnji Marin Tomasov, koji protiv Manchester Uniteda nije bio u sastavu. Naime, za Tomasova je sezona završila već prije desetak dana budući da je od kluba dobio dozvolu da u Hrvatsku dođe sanirati ozljedu.

”Imam problema s manjom ozljedom koja nije nešto ozbiljno ali smeta pa u dogovoru s klubom idem na terapije. Istina, ostala je ta utakmica protiv Manchester Uniteda koja je izazov za sve, ali zbog iduće sezone važnije mi je zdravlje i da pripreme dočekam potpuno spreman. Zbog toga sam i propustio neke utakmice u Europi, važnije nam je bilo uzeti naslov prvaka u Kazahstanu pa me trener tu malo pričuvao”, rekao je Tomasov, pišu Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomasovu i treneru Romanu Grigorčuku važniji je završetak nacionalnog prvenstva, Astana ju je odradila na najbolji mogući način s obzirom da su osvojili naslov prvaka. Tomasov je bio najbolji igrač, strijelac (19 golova) i asistent (12 asistencija) lige.

Već prošla sezona je bila odlična, možda su me malo zaobišle te individualne nagrade, ali ja sam stvarno zadovoljan kako sam igrao. Sada se to samo nastavilo, dobio sam nagrade za najboljeg igrača i strijelca prvenstva, bio sam i najbolji asistent lige tako da mogu biti samo zadovoljan. Naravno, ne bi vrijedilo da nismo ponovo uzeli titulu i nadam se da ćemo i Astana i ja ovako nastaviti što duže.”

U sezoni koja je iza njega Marin je pronašao put i do hrvatskih medija, koji često pišu o njemu, a spominje ga se i u kontekstu hrvatske nogometne reprezentacije, iako je konkurencija izuzetno jaka. Jednom je ove sezone Marin zabio pogodak s centra, drugi put postigao četiri pogotka za 33 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Možda sam subjektivan, ali kada pogledam unatrag mislim da sam ispunio sve reference koje su potrebne za naći put do reprezentacije, ali kod nas to valjda nije dovoljno. A možda sam nekome i star iako se ja tako ne osjećam, ako budem živ i zdrav planiram igrati do 40. godine”, poručio je ”skromni” Tomasov.

Odlazak u Astanu bio je pravi potez?

”Kada sam došao osjetio sam isto što i po dolasku u Rijeku, onu neku toplinu kao da sam tu godinama, da te i nakon neke pogreške svi u klubu podržavaju. Pokazalo se da nije moglo bolje i osjećam da mogu još dosta toga dati.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iduće sezone Astana će također loviti naslov prvaka, ali i plasman u Ligu prvaka?

”Nikada nisam mogao zamisliti da ću biti najbolji strijelac, uvijek sam kroz karijeru bio igrač koji je uz liniju igrao od 16 do 16 metara, da igraš obranu i pomažeš u kreaciji… Ove i prošle sezone su se posložili i golovi, a nadam se da ću i dogodine moći na taj način pomoći momčadi. Pogotovo u Europi u kojoj nikako da se posložimo i napravimo rezultat kakvog klub zaslužuje.”

Ove sezone Astana nije imala sreće sa skupinom Europske lige, u kojoj su morali na Manchester United i Alkmaar te Partizan, od kojeg su također izgubili?

”Ma nije stvar teške skupine, nego zadnjih godinu dana igramo svaku utakmicu s dva, tri igrača manje. Rekao sam i za kazahstanske medije da svaku utakmicu igraju dva ili tri igrača koji nisu kapacitet za nešto više i dok u domaćem prvenstvu se to sakrije jer si kvalitetom nadmoćan, Europa takve stvari ne prašta… Dobiti 11 golova u dvije utakmice od Alkmaara je nešto što se Astani nije događalo ni protiv jačih klubova, neke su stvari nedopustive, ali i odraz trenutačne širine momčadi. Za sljedeću sezonu klub mora imati veći izbor od osam, devet kvalitetnih igrača.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio dječačkih snova Tomasov je ostvario kad je zaigrao u dresu Astane na Old Traffordu?

”Kada te netko pita da mu nabrojiš tri, četiri stadiona na kojima želiš jednog igrati Old Trafford je sigurno jedan od tih. Osjećaj je fenomenalan, sve što pričaju je sto puta bolje kada si tamo, ali na kraju ta jedna utakmica brzo prođe. Zato sam sada fokusiran da što prije saniram ozljedu i da pripreme za iduću sezonu dočekam potpuno spreman.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.