IAAF uvodi novi sustav najjačih svjetskih atletskih mitinga

Foto: Thinkstock

S finalima u Zürichu i Bruxellesu u povijest odlazi i dosadašnji format Dijamantne lige, budući da Međunarodni atletski savez od sljedeće godine uspostavlja posve novi sustav atletskih mitinga, a za najprestižniju poziciju unutar tog novog sustava vrlo ozbiljno konkurira i najstarije sportsko natjecanje u Hrvatskoj, međunarodni atletski miting Hanžekovićev memorijal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz redizajniranu Dijamantnu ligu uvodi se i serija mitinga koja bi se prema nekim najavama trebala zvati World Athletics Continental Tour, s tri razine mitinga. Kategorizacija mitinga ovisit će o više kriterija, poput nagradnog fonda, kvalitete startnih lista i rezultata te kvalitete vrlo kompleksne organizacije samog mitinga.

Posebno je zanimljiva borba za ulazak u najviši rang tog natjecanja, u kojem bi trebalo biti pet europskih mitinga te po jedan s ostalih kontinenata. Ta će se kategorija popunjavati iz serije dosadašnjih IAAF World Challenge mitinga, kao i onih koji bi mogli izgubiti mjesto u Dijamantnoj ligi.

Nagađa se da su u konkurenciji za ulazak među najjače mitinge budućeg World Athletics Continental Toura Stockholm, Birmingham, Hengelo, Ostrava, Madrid i – Zagreb

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O tome bi se završni pregovori trebali voditi na Kongresu IAAF-a u Dohi na kojem će sudjelovati i direktorica Hanžekovićevog memorijala Ivana Brkljačić koja je i članica Izvršnog odbora prestižnog Euromeetings-a.

“Iznimno smo ponosni na činjenicu da je zagrebački Hanžekovićev memorijal u najužem krugu za ulazak u najjaču kategoriju buduće serije mitinga u kojoj će biti pet najboljih europskih atletskih mitinga. Oni su rezultat trajnog i kvalitetnog rada našeg organizacijskog tima na međunarodnoj razini, a nakon vijesti o ovako lijepoj mogućnosti pozicioniranja Zagreba na vrh europske i svjetske atletske scene na poseban način pozivamo hrvatsku publiku da na ovogodišnji miting dođu u što većem broju i podrže ovogodišnje vrhunske natjecatelje”, ističe Brkljačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.