Igor Štimac o reprezentaciji na Poljudu: ‘Onima koji rade kontra očito smeta radost hrvatskog naroda i hrvatski barjak’

Foto: fah

Igor Štimac trenutno je izbornik Indije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nije lagan posao. I nije posao koji ide preko noći. Ugovor imam na dvije godine i znam da se od mene očekuje pomak, ali trebat će vremena da se promijene navike”, otkrio je za Sportske novosti.

Onda je pokušao pojasniti što se događalo u trenutku kad je on otišao iz reprezentacije.

“Dobio sam reprezentaciju u blagom rasulu. Modrić je cijelo ljeto radio na transferu iz Tottenhama u Real, Rakitić je sa Sevillom sezonu otvorio na 15. poziciji totalno izvan forme. Srna potrošen, Strinić je vukao ozljedu u zadnjoj sezoni Dnjipra, Vida bio rezerva u Kijevu, Lovrena Lyon prodavao… Problema milijun. Jedino su Mandžukić i Eduardo držali formu i cijelu reprezentaciju, te uz njih Olić i Šimunić koje sam nagovorio na povratak u reprezentaciju. Od takve reprezentacije u skupini s jakom Belgijom, pa Srbijom, neugodnim Walesom, Škotskom i Makedonijom mi smo znali i prije mog odlaska da ćemo biti drugi. S obzirom na stanje u kojem sa preuzeo reprezentaciju i danas držim da sam napravio dobar rezultat. Ali, poslije Škotske sam osjetio da se moram povući. Radi mog zdravlja i radi reprezentacije kojoj je trebala promjena atmosfere”, ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što kaže o Hajduku?

“Ja nemam nikakav problem s Hajdukom. Možemo pričati o pojedincima koji su za mene i moj život nebitni, likovi koji misle da imaju vlast nad nečim što je naše. Što je vlasništvo svih nas”, ističe.

Hoće li Vatreni zaigrati na Poljudu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jasno je da će Hrvatska igrati u Splitu protiv Mađara. Je li polemika kada četiri-pet intelektualno sposobnih zavedu masu adolescenata i postavi se pitanje igranja Hrvatske u Splitu. Nije to polemika. Svi koji znamo zagrebati ispod površine znamo o čemu se radi. Uvjeren sam kako će se stvari odviti u pozitivom smjeru, da će i Četvrta, vodeća splitska brigada, zajedno sa svim udrugama i državnim institucijama napraviti sve da nijedan od neprijateljskih elemenata ne dođe do svog izražaja. Onima koji rade kontra očito smeta radost hrvatskog naroda i hrvatski barjak na Poljudu”, rekao je.

Hoće li se Hrvatska uspjeti plasirati na Europsko prvenstvo?

“Ne sumnjam u Dalića, plasman na EP mora se dogoditi. Ali moramo imati na umu da stvara jednu sasvim ovu reprezentaciju. I pozvat ću na strpljenje, premda sam svjestan da smo mi narod koji nikada nije imao strpljenja kada je nogometni rezultat u pitanju. Ni strpljenja ni razumijevanja. Istina je da smo svi zajedno u proteklih 20 godina visoko podignuli tu rezultatsku letvicu, ali Bože moj, kako napredovati ako nema izazova. Ne bi Boban bio Modrićev idol. Tako će neki novi igrači imati idola u Modriću”, zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.