Igrači nakon utakmice: ‘Trebalo nam je vremena da se posložimo’

epa08115172 Vladan Lipovina (R) of Montenegro in action against Marko Mamic (L) of Croatia during the EHF Handball Men European Championship match between Croatia and Montenegro in Graz, Austria, 09 January 2020. EPA/VALDRIN XHEMAJ

Hrvatska je ostvarila vrijednu pobjedu protiv Crne Gore na Europskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Prva je to bila utakmica, a prve su uvijek teške. Nisu nas Crnogorci ničim posebno izenenadili, trebalo nam je malo vremena da se posložimo. Kad smo se malo stisli u obrani, sve je krenulo onako kako smo priželjkivali, ali to nam je prvo poluvrijeme dobro došlo da se konkretno uvjerimo da s nikim nema šale. Svaka će utakmica biti teška na svoj način, takva će biti i sljedeća protiv Bjelorusije, no i nju ćemo odraditi pobjednički”, rekao je Marin Šego, pišu Sportske novosti.

“Upozoravali su nas na promijenjene kriterije suđenja i sad ćemo se morati malo korigirati. To smo sad i učinili i pohvatali. Istina je, malo smo se u drugom dijelu morali bolje posložiti, bili smo bolji i u obrani i u napadu čime smo potvrdili da smo bolji od Crne Gore. Nastavit ćemo na isti način i protiv Bjelorusije”, istaknuo je David Mandić.

“Nismo startali baš najbolje, no uopće se nismo previše zamarali crnim mislima jer smo znali da smo bolji i da će doći naših pet minuta. Na početku smo bili malo statični i nismo reagirali na najbolji način, ali smo to ispravili u drugom dijelu. U svlačionici nije bilo povišenih tonova niti nervoze. Duvnjak je bio sjajan na prednjem, odigrao je top utakmicu, kao u najboljim danima i to me posebno raduje. Navijači su nam također puno pomogli, uvijek je puno lakše i ljepše igrati u takvim uvjetima i nadam se da će se tako i nastaviti. Probili smo led, to je najvažnije i siguran sam da ćemo se dizati iz utakmice u utakmicu. I protiv Bjelorusije će biti teško, morat ćemo naći način da probijemo njihovu čvrstu 6-0 obranu”, kaže Igor Karačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U drugom smo poluvremenu ipak pokazali da smo kvalitetnija momčad. Poslije je obrana bila odlična na čelu s Duvnjakom, bili smo harmonični i pokretljivi”, smatra Marko Mamić.

“U prvom smo dijelu malo bili previše agresivni i plod toga je bilo nekoliko pogrešaka koje su nas spriječile da napravimo razliku koju smo ipak ostvarili u drugom poluvremenu. Previše smo izlijetali. Bit će još bolje, siguran sam, ali u sljedećim utakmicama moramo biti takvi od početka do kraja”, ističe Duvnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.