Igrači oduševljeni nakon novog povijesnog uspjeha: Pročitajte što kažu

Foto: HRT

Mislav Oršić postigao ja fenomenalan pogodak za 2:1 protiv Maroka, na kraju se ispostavilo, pobjednički za osvajanje bronce na Svjetskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mislim da još nisam svjestan što smo napravili. Možda ću nakon par dana shvatiti ili kada se vratim u Hrvatsku. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, bilo je uzbudljivo. Borili smo se i zasluženo smo pobijedili, istaknuo je presretni Mislav Oršić nakon pobjede nad Marokom.

Marokanci su imali svoje prilike.

– Znali smo da će imati šanse, ali znali smo da moramo biti kompaktni, paziti na njihove kontre, čekali su da izgubimo loptu i da nas pokušaju iskontrirati. Uspjeli smo to sve obraniti, nismo dobili gol, sada slavimo svi zajedno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakav je osjećaj zabiti pobjednički pogodak?

– To je najvredniji pogodak u mojoj karijeri.

Posvetio je pogodak svojoj obitelji, roditeljima, ženi, djeci i svima koji su bili uz njega. Sada ćemo zajedno slaviti, poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igrač utakmice bio je Joško Gvardiol, još jedna fantastična predstava jednog od najboljih braniča svijeta.

– Rekao bih prvo da veliki dio nas još nije ni svjestan što smo napravili. Još jednom smo pokazali kada je najteže i kada želimo nešto, onda je sve moguće. Veselimo se i svi smo sretni zbog ove bronce. Nešto što je teško opisati. Nije lagano, trud se isplatio, Svakako da posvećujem svojima, jer bez njih to ne bi bilo moguće. Pogotovo tata, ne znam što još da kažem. Veseli smo i jedva se čekamo proslaviti s navijačima, a onda se vratiti kući i vidjeti svoje kući.

Osvrnuo se Joško i na gol, ali i na još jedan veliki sudački previd iz 74. minute, kada nije dosuđen kazneni udarac nakon prekršaja na našem braniču:

– Maštao sam puno ranije da ću zabiti gol, nekako nije išlo sve do zadnje utakmice. Stvarno sam sretan iako ne znam jesam li se trebao naći u toj poziciji. Svi sretni i veseli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Penal? Pa ne znam, nisam siguran, ali naravno da ako mene pitate da ću reći kako je bio penal. Stvarno je bilo kontakta, ali to je više nebitno, iskreno briga me, osvojili smo treće mjesto.

Dominik Livaković je opet odlično branio, a pred kraj susreta opet se istaknuo odličnom obranom.

– Savršen osjećaj, zaključiti turnir s pobjedom, dva turnira za redom donijeti medalju kući, savršeno za našu zemlju. Nadam se da ljudi sada doma luduju. Ja sam tu samo da pomognem ekipi kao što su i oni meni nekad, presretan sam što sam uspio obraniti.

Mateo Kovačić bio je jedan od najboljih igrača na ovom prvenstvu, u odnosu na čarobnu Rusiju prije četiri godine, naš veznjak je sada imao puno značajniju ulogu te je uz Modrića i Brozovića dirigirao našom igrom:

– Fenomenalan uspjeh, ali mi smo htjeli igrati sutra, ali nažalost nije išlo u polufinalu. Danas smo odigrali naše veliko finale za broncu i pokazali smo opet da smo velika momčad i koliko se borimo za naš narod i velika je čast igrati za Hrvatsku, pogotovo kad ostvariš ovakav rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rusija mu je puno pomogla:

– Obje medalje su posebne, 2018. sam bio mlađi, tada samo bio uz Luku i učio, gledao sam Luku iz bliza kako se ponaša i kako se odnosi prema reprezentaciji to mije pomoglo da ja to učinim ove godine. Dva rezultata fenomenalan u drugačijim ulogama, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.