Igrači Parme spremni su sami plaćati za putovanja

Iako od početka sezone nisu plaćeni, igrači Parme spremni su sami platiti troškove prijevoza na gostujuće utakmice, izjavio je u ponedjeljak kapetan momčadi Alessandro Lucarelli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Parma se s 10 bodova nalazi na dnu ljestvice klubova talijanske Serie A i izvjesno je da će preseliti u niži rang natjecanja. No, nije izvjesno da će klub, koji je u dva mjeseca promijenio dva vlasnika i čiji igrači od početka sezone nisu primili nijednu plaću, uspjeti privesti sezonu kraju. Zato što Parma nije mogla platiti policajce i zaštitare, nedjeljni dvoboj s Udineseom je otkazan.

“Kao da smo u filmu. Nema toga što možete zamisliti, a što se nama nije dogodilo za mandata četiri različita predsjednika. Bio sam ogorčen što u nedjelju nismo mogli igrati”, izjavio je kapetan Parme Alessandro Lucarelli za Radio Anch’io, a prenosi Reuters.

Iako nisu plaćeni, igrači žele završiti sezonu na terenu, pa su ponudili rješenje za problem prijevoza na gostovanje kod Genoe, koje ih čeka sljedeće nedjelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Počeli smo pripreme za tu utakmicu. Ako ne budemo imali za autobus, ići ćemo s pet, šest automobila. Spremni smo sami platiti putne troškove”, rekao je 37-godišnji Lucarelli koji je za Parmu odigrao preko 200 utakmica i spreman je pomoći klubu koliko god bude mogao.

“Spreman sam igrati i u Serie D, ako bude potrebno. Nakon sedam godina provedenih ovdje, osjećam da mi ova majica pripada”.

Igrači Parme nisu usamljeni u svojim nastojanjima da privedu sezonu kraju. Predsjednik Sampdorije Massimo Ferrero poslao je javni poziv svim klubovima Serie A da pomognu Parmi “kako bi momčad završila sezonu na terenu”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Talijanski nogomet ne može ostati indiferentan na profesionalizam, mirnoću i zrelost koju igrači Parme iskazuju u ovoj teškoj situaciji. Čestitam igračima i svim zaposlenicima Parme. Oni su za mene junaci”, napisao je u službenoj izjavi na klupskom portalu predsjednik Sampdorije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.