Indexov Matija Babić prvo izvrijeđao Zlatka Dalića, a onda izbrisao post…

Foto: snimka zaslona, fah, montaža narod.hr

“Idemo na Wembleyu uživati, dati sve od sebe. Nama su najvažnija ova tri boda zbog 2. prosinca, kad je ždrijeb za EP, da ostanemo u prvoj skupini nositelja. Imamo motiv – tri boda i prvo mjesto, a motiv nam je i Vukovar. Na Wembleyu ćemo dati svoj doprinos”, poručio je izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić nakon velike pobjede na Maksimiru i nakon što su Vatreni svladali jake Španjolce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izjava koja puno toga govori o Zlatku Daliću i Vatrenima: ‘U nedjelju na Wembleyju motiv nam je – Vukovar’

“Isuse, i ovaj je potpuni idiot’, objavio je Matija Babić, pokretač portala Index, na svom Facebooku uz članak s Indexa u kojem je ova Dalićeva izjava, a zatim ga je obrisao.

Status možete vidjeti ovdje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomračenje uma: Indexov Matija Babić čestitao huliganima! 

Podsjetimo, ranije je Babić čestitao provokatorima koji su bacanjem baklji na nogometni teren na Europskom prvenstvu namjerno nanijeli veliku štetu hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji i cijeloj Hrvatskoj. Portal Index mjesecima je bez uspjeha pozivao na bojkot Vatrenih. Svaku utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije portal Index, koji je ”bojkotirao Hrvatsku”, popratio je s barem desetak članaka. Na Facebooku Babić se ”proslavio” uvredljivim i ponižavajućim komentarima na račun hrvatskih branitelja, hrvatskih sportaša, poput Blanke Vlašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispunjeni Maksimir i zajedništvo pravi su pokazatelj da je Indexov poziv na bojkot doživio fijasko

Babić je osuđen 2014. godine da je zajedno sa suradnicom Vanom Šalov Violić fiktivnim ugovorima tvrtku Prva stranica d.o.o oštetio za skoro 2.8 milijuna kuna.

Dobio je godinu dana zatvora koji mu je zamijenjen radom za opće dobro, a izrečena mu je i novčana kazna od 300.000 kuna. Prema presudi, Babić i Šalov Violić su zajedno u državni proračun morali uplatiti oko milijun kuna, a tvrtki koju su oštetili oko 600.000 kuna. Matija Babić na zagrebačkom je Županijskom sudu priznao nedjelo te je temeljem nagodbe s tužiteljstvom osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine koja mu je zamijenjena radom za opće dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A početkom 2016. godine Trgovački sud u Zagrebu objavio je oglas kojim se pozivaju vjerovnici Sport Indexa d.o.o, jedne od izdavačkih tvrtki vlasnika i osnivača portala Index.hr Matije Babića, da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka te tvrtke s utvrđenim dugom od preko 290.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.