Izjava koja puno toga govori o Zlatku Daliću i Vatrenima: ‘U nedjelju na Wembleyju motiv nam je – Vukovar’

Foto: Fah

Hrvatska je, kako smo već pisali, u fantastičnoj utakmici na Maksimiru u sklopu 3. kola Lige nacija svladala Španjolsku 3:2. Junak utakmice bio je dvostruki strijelac Tin Jedvaj, naglasimo i sjajno navijanje navijača, koji su pokazali kako se navija za svoju domovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da smo već prenijeli jedan dio izjava izbornika pobjednika, Zlatka Dalića, podvucimo ipak jednu izjavu koja će puno toga reći o njemu samome, ali i o Vatrenima, hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, koja je ove godine ispisala najsjajnije stranice hrvatskog sporta.

“Idemo na Wembleyu uživati, dati sve od sebe. Nama su najvažnija ova tri boda zbog 2. prosinca, kad je ždrijeb za EP, da ostanemo u prvoj skupini nositelja. Imamo motiv – tri boda i prvo mjesto, a motiv nam je i Vukovar. Na Wembleyu ćemo dati svoj doprinos”, poručio je izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić nakon velike pobjede na Maksimiru i nakon što su Vatreni svladali jake Španjolce.

Naime, Hrvatska za prvo mjesto u svojoj skupini Lige nacija na Wembleyju mora svladati Englesku, nažalost, bod ne bi bio dovoljan ni za drugo mjesto s obzirom na lošu gol razliku. No, ako će Vatreni igrati kao protiv Španjolske nema razloga za pesimizam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska u nedjelju 18. studenog obilježava 27. obljetnicu pada Vukovara,  grada heroja na čijim je temeljima nastala današnja moderna Hrvatska. Vukovar je Hrvatskoj te ratne 1991. ”kupio” vrijeme presudno za pobjedu nad velikosrpskim agresorom, tri mjeseca herojskog otpora bila su dovoljna da se slomi kičma daleko nadmoćnijoj okupatorskoj Jugoslavenskoj narodnoj armiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.