Istra 1961 izborila četvrtfinale Kupa

Foto: fah

Nakon Dinama, Hajduka, Osijeka, Intera, Lokomotive i Rudeša plasman u četvrtfinale hrvatskog Kupa izborila je i Istra 1961.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U susretu osmine finala Istra 1961 je u Vinkovcima pobijedila Cibaliju 3-2 nakon što je gubila 0-1 i 1-2.

Bila je to odlična utakmica prepuna obrata, golova i prilika na obje strane. Cibalija je bila bolja veći dio utakmice, vodila je 1-0 i 2-1, ali su gosti ipak slavili. Cibalia i Istra 1961 su u Vinkovcima snage odmjerili i u ligaškom dvoboju u subotu. I tada su uspješniji bili Puljani rezultatom 4-1.

Domaćin je poveo u 40. minuti golom Marka Pervana iz kaznenog udarca. Jedanaesterac je skrivio Nikola Prelčec igravši rukom u kaznenom prostoru, a Pervan je bio siguran. Međutim, samo tri minute kasnije gosti su izjednačili lijepim golom Dine Halilovića s ruba kaznenog prostora. Dino je mlađi brat povremenog hrvatskog reprezentativca Alena, a i sam je član hrvatske reprezentacije do 19 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pervan je u 57. minuti ponovo doveo Cibaliju u vodstvo, a Vinkovčani su u 73. minuti možda mogli i razriješiti pitanje pobjednika, no Ivan Miličević je pogodio vratnicu.

Kazna za promašaj je stigla u 84. minuti kada je Risto Mitrevski izjednačio iz jedanaesterca kojeg je skrivio Marijan Oršolić i to svega nekoliko minuta nakon što je ušao u igru. Oršolić je neopreznim startom oborio Lorena Maružina. U 88. minuti uslijedio je novi šok za domaće navijače. Istra je nakon odlične akcije povela 3-2, a pogodak je postigao Marin Grujević na odličnu asistenciju Maružina.

U posljednjem susretu osmine finala 14. studenog se sastaju Gorica i Rijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI OSMINE FINALA:

24. listopada:
Rudeš – Slaven Belupo 2-0

25. listopada:
Šibenik – Hajduk 0-1
Zagreb – Lokomotiva 0-1
Inter – Sesvete 2-1
Zadar – Osijek 0-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

31. listopada:
Novigrad – Dinamo 2-3 11m (0-0)

7. studenog:
Cibalia – Istra 1961 2-3

14. studenog:
HNK Gorica – Rijeka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.