Ivan Ljubičić: Ovo što Mektić i Pavić rade stvarno nije normalno

Foto: fah

“Ovo što su dečki priredili, u teniskom svijetu finale Hrvatskoj, je apsolutno nešto fenomenalno, nije se dogodilo, kako čitam 108 ili 133 godina, ne znam, nije uopće bitno!”, komentirao je za HTV-ovu emisiju (N)ippon Ivan Ljubičić, nekadašnji treći igrač svijeta, danas trener Rogera Federera i osvajač bronce u parovima na OI 2004. s Mariom Ančićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Olimpijska atmosfera je jako slična onoj u Davis Cupu, kad imate osjećaj da igrate za cijelu naciju a ne za sebe, što je nama tenisačima jako čudno jer uglavnom igramo sami za sebe i svoj tim koji je jako uzak inače. Ali na Olimpijadi taj se krug proširuje na 50, 100 sportaša i svih njihovih timova, tako da je to jedan prekrasan osjećaj. Dakle, nevjerojatna činjenica da imamo hrvatsko finale, dodao je.

Kaže i kako je ovo što su napravili Čilić, Dodig, Mektić i Pavić puno više od onoga što su oni napravili kada su bili igrači.

– Mi smo uspjeli dohvatiti broncu, oni su napravili stepenicu više. Mislim da sva četiri dečka pišu svoju povijest. Mektić i Pavić su na pragu možda najbolje sezone svih vremena za jedan par, jer to što oni rade na touru stvarno nije normalno, stvarno! Na dohvat su olimpijskog zlata i nema riječi kojima možemo opisati ono što oni rade ove sezone, rekao je Ljubičić, dodavši kako Marin Čilić piše sam svoju povijest, sportsku, hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nemojmo zaboraviti da već ima Grand Slam, ima Masters 1000, ima Davis Cup, i sad možda olimpijsko zlato. Možemo pričati možda o sportašu koji je najbolji hrvatski sportaš svih vremena, definitivno spada u tu kategoriju. Ivan Dodig isto tako samo popunjava svoju već nevjerojatnu karijeru. Sva četvorica, fenomenalan uspjeh, šteta što ne možemo imati četiri zlata!, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.