Ivan Rakitić najavio dva teška izazova za Vatrene, Španjolce i Engleze, govorio o Luki Modriću…

Foto: fah

Jedan od najboljih hrvatskih nogometaša i zvijezda Barcelone, Ivan Rakitić, dao je uoči velike utakmice protiv Španjolske intervju za Sportske novosti.  S obzirom da igra u Španjolskoj Rakitić je posebno zanimljiv španjolskim medijima, ali i hrvatskim, naravno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, idemo redom, prekretnica u životu Ivana Rakitića dogodila se prije dvije godine kad je otkrio da je intolerantan na gluten.

“Nakon toga sam morao u potpunosti promijeniti prehranu. Nije bilo lako, u početku je čak bilo i neugodno, a sad već polako postaje navika. Jedem puno povrća i ribe, osjećam se bitno lakši i poletniji na terenu”, kazao je Ivan Rakitić, koji će u četvrtak na terenu naći na suprotnoj strani od njegovih suigrača iz Barcelone, kao što je Sergio Busquets.

Što o Busquetsu  te protivniku kao što je Španjolska kaže Rakitić?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Velika je čast igrati u tandemu s njim. Izvrsno se razumijemo na terenu, a odlično se slažemo i izvan njega jer je Sergio izvanredan karakter. Kad znaš da je na terenu uz tebe, automatski spustiš ručnu kočnicu, osjećaš se sigurnije. Protiv njega je teško igrati jer znaš da je pametan, lukav, strašno dobro čita igru. On je tihi lider momčadi.”

Rakitić ponovno hvali kapetana hrvatske nogometne reprezentacije, Luku Modrića…

“O Luki neću ni govoriti! On mi je poput brata, sva priznanja koja ove godine prima, kao da ih ja primam. Sve smo to zajedno ostvarili…”, rekao je Rakitić te se prisjetio najtežeg poraza u povijesti Vatrenih, baš protiv Španjolske prije nekoliko mjeseci. U Elcheu Španjolci su slavili čak sa 6:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nažalost, mi smo tad još bili u šampionskom raspoloženju iz Rusije, a u međuvremenu ostali bez Mandžukića, Ćorluke, Subašića. Pa se ozlijedilo nekoliko igrača… A budimo realni, mala smo zemlja i nemamo bazu od 200 kvalitetnih igrača pa da lako zakrpamo baš svaku rupu. Taj Elche je došao u najgorem trenutku za nas, ali nadam se da smo nešto naučili iz tog poraza.”

Nudi li Liga nacija isti ili barem slični motiv kao što je to primjerice Svjetsko prvenstvo?

“Kad s druge strane imate Španjolsku, ne razmišljate zove li se natjecanje Svjetsko prvenstvo, Liga nacija ili je riječ o prijateljskoj utakmici. Španjolska je sama po sebi veliki motiv, još veći kad znate da vas čeka euforični Maksimir. A Liga nacija je zanimljiv pokušaj, iskorak u dobrom smjeru za nogomet, samo će trebati vremena da zaživi.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malo i o protivniku koji dolazi nakon Španjolske, Engleskoj na Wembleyju…

“Privilegija je tamo igrati, na jednom od 3-4 meni najdraža stadiona. Veselim se dolasku na taj kultni stadion...”, zaključio je Ivan Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.