Ivanišević otkrio da neće biti izbornik Davis Cup reprezentacije, ali ima kandiata: ‘Pričao sam s njim, malo sam ga nagovarao, igrači ga žele’

Foto: fah

Hrvatska Davis Cup reprezentacija još nema novog izbornika. No, kako se čini to neće postati Goran Ivanišević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Trener sam Novaka Đokovića, ali pričao sam s ljudima iz Saveza, jučer smo bili i na drugom sastanku, ali sam ja došao s imenom svojeg kandidata i nadam se da će to izroditi pozitivnim njegovim odgovorom. Pričao sam s njim, malo sam ga nagovarao, igrači ga žele, super je s njima i bitno je da bude dobra atmosfera. Nadam se da će prihvatiti, ako ne, polomit’ ćemo ga, haha. Uskoro ćete nadam se od njega saznati. Nije Ivan Ljubičić, to vam mogu reći, obojica smo se pristojno zahvalili na tome. Što se tiče našeg nastupa na Davis Cupu ispalo je tako kako je ispalo. Da budemo najiskreniji nismo niti imali neke šanse bez Marina, s “pola” Borne…”, otkrio je za Sportske novosti.

“ovakove pripreme kreću 9. prosinca u Monte Carlu, zatim idem s njim 16. prosinca za Abu Dhabi gdje će igrati ekshibiciju i ostajem još do Božića u Dubaiju. Onda Marijan Vajda preuzima i ide s njim za Australiju igrati ATP Cup. Vajda ide s njim i na Australian Open, dogovorili smo se da ćemo ići svaki na polovicu turnira. Dva Grand Slama ja, dva on. Plan je za sada da idem na Wimbledon i US Open. Novak je izrazio želju za jednim trenerom na Grand Slamu, što je po meni dobro, a i Marijanu je dobro i tako se stvori nekako intimnija atmosfera. Očekivanja su uvijek velika, pogotovo kada radiš s igračem kao što je Novak kod kojeg je i samo finale neka vrsta neuspjeha. Kako mi je u loži dok ga gledam? Ma kuha u meni, non-stop su kamere na tebi i moraš ono glumiti kao dobro mi je, a poletio bih da mogu. No smiren sam kao trener, iako mi ljudi ne vjeruju. Moraš biti pozitiva i volim to raditi”, otkrio je o radu s Novakom Đokovićem.

“Sve ovisi kako je on raspoložen. Nekada zajedno gledamo smiješni video i umiremo od smijeha pet minuta prije meča. Pravilo je da nema pravila. Ali kada on izađe na teren, nikada nisam vidio takvu koncentraciju, to je nevjerojatno, i vidi se zašto je osvojio toliko Grand Slamova. Sada će još više gristi u idućoj godini, nakon što je ovu završio na drugoj poziciji. Ali imamo sjajan odnos općenito, kao uostalom i s Vajdom, pričam Novaku i svoje anegdote iz karijere. Hvala Bogu ima na YouTubeu videa pa onda on gleda i umire od smijeha. Zbilja fenomenalna suradnja, a jako puno pomažu mentalitet i jezik”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.