Site icon narod.hr

Ivica Olić zabio i dao HSV-u šansu za opstanak, Meier najbolji strijelac Bundeslige

Foto: fah

Hrvatski reprezentativac Ivica Olić bio je strijelac vodećeg pogotka za Hamburger, koji je u posljednjem kolu svladao Schalke 2-0 i time je osigurao doigravanje za opstanak u Bundesligi, dok su u drugu ligu ispali Freiburg i Paderborn.Olić je pogodio u 49. minuti, a Slobodan Rajković u 58. za HSV. Oliću je to bio sedmi gol ove sezone, a igrao je do 88. minute, dok je Ivo Iličević odigrao je cijeli susret za HSV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hannover je na domaćem terenu pobijedio Freiburg sa 2-1, čime je goste poslao u drugu ligu, a sebi je osigurao opstanak.

U još jednom izravnom dvoboju za opstanak Paderborn je kod kuće izgubio od Stuttgarta sa 1-2, i tako se je Stuttgart uspio spasiti, a Paderborn je završio u drugoj ligi. Pobjednički gol za Stuttgart zabio je Daniel Ginczek u 72. minuti. Za Paderborn je Srđan Lakić odigrao cijeli susret.

Ivan Perišić bio je strijelac za vodstvo 2-1 Wolfsburga u 15. minuti, ali je Koeln uspio poravnati i na kraju je završilo 2-2. Perišić je sezonu završio sa 5 golova i 4 asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eintracht Frankfurt je svladao Bayer Leverkusen sa 2-1, a hrvatski stoper Tin Jedvaj igrao je do 87. minute za “apotekare”.

Lista najboljih strijelaca Bundeslige

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19 – Alexander Meier (Eintracht Frankfurt)

17 – Robert Lewandowski (Bayern)

Arjen Robben (Bayern)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16 – Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund)

Bas Dost (VfL Wolfsburg)

13 – Thomas Mueller (Bayern)

Franco Di Santo (Werder Bremen)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12 – Karim Bellarabi (Bayer Leverkusen)

Raffael (Borussia Moenchengladbach)

Shinji Okazaki (Mainz)

7 – IVICA OLIĆ (Hamburger SV/ Wolfsburg)

5 – IVAN PERIŠIĆ (Wolfsburg)

2 – TIN JEDVAJ (Bayer Leverkusen)

SRĐAN LAKIĆ (Paderborn)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version