Ivković: Bišćana čeka najteži posao u životu

Foto: snimka zaslona

U emisiji Stadion ove nedjelje analizirano je ono što smo gledali u 28. kolu HNL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše pozornosti izazvao je susret između Lokomotive i Dinama koji su Modri nakon preokreta okončali u svoju korist rezultatom 2:1.

To je ujedno bio debi na klupi Igora Bišćana koji je preuzeo klupu nakon ispadanja Dinama u polufinalu Kupa od Šibenika i odlaska Ante Čačića.

Dinamo ima devet bodova prednosti ispred Hajduka, dok se vodi velika bitka za treće mjesto koje vodi u Europu. Bodovno su, s po 38 bodova, izjednačeni Osijek, Rijeka i Varaždin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Rezultati nisu iznenađenje. Dinamo je imao jako puno i sreće. Rijeka je isto dobra, čvrsta. Hajduk nas je već navikao na sva moguća iznenađenja, pozitivna i negativna, istaknuo je na početku emisije stručni komentator Tomislav Ivković.

Lokomotiva – Dinamo 1:2

Dinamo je ove sezone u svakoj utakmici slavio protiv Lokomotive, ali su se svaki puta morali “vaditi”.

– Pet utakmica, pet puta je Lokomotiva je vodila, a Dinamo je izašao kao pobjednik. Dinamu je nedostajalo tečnosti, nisu imali dobar pas i protok lopte. Drugo su poluvrijeme ušli maksimalno dobro, agresivno. Zabili su taj rani gol. Problem je taj što Dinamo ovisi o puno istih igrača, ističe Tomislav Ivković dodajući da je Menalo, strijelac pobjedničkog pogotka, opet bio koban za Lokose.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Lokomotiva da je iskoristila 50% šansi danas bi bili na trećem mjestu, smatra.

Osvrnuo se i na novog trenera Dinama Igora Bišćana.

– Ova je utakmica bila strahovito važna za Dinamo, dat će im veliki poticaj i samopouzdanje za dalje. Novi trener će donijeti i bolju atmosferu, ima igrača koje trenirao, on je na nivou da može podići ekipu. Dinamo ima izazovnu situaciju u sljedećoj godini. Oni moraju puno toga napraviti da bi 2024. došli u situaciju da dođu u grupnu fazu Lige prvaka, gdje ima puno utakmica, financijske potpore su nevjerojatne. Ovo će biti izazovna godina za sve u klubu i za sve navijače, ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dinamo čeka velik posao”

– Čestitam Bišćanu na pobjedi, čega ga sigurno najteži posao u životu i njega i klub. Došao je u vrlo nezgodnu situaciju, u vrlo nezgodno vrijeme, kada puno još tih stvari nisu jasne, kada puno stvari ima ispred sebe što treba napraviti. Bit će još dosta uspona i padova. Po meni je prvenstvo manje-više riješeno, Dinamo ima kvalitetu da bude prvi. Ovo vrijeme će morati raditi na terenu i van terena. Dok mi trepnemo okom već su kvalifikacije za Ligu prvaka. Dinamo rezultatski i financijski je najbolji klub u Hrvatskoj i u regiji, među najboljima u Europi. Čeka ih veliki posao. Ne mogu trener i stručni stožer sami, treba se napraviti kemija i simbioza. Mora se znati tko je glavni u klubu, analizira Tomislav Ivković situaciju u klubu iz Maksimirske 128.

Hajduk – Istra 1961 2:2

Tomislav Ivković analizirao je i “kiks” Hajduka koji je odigrao “tek” 2:2 s Istrom 1961 na Poljudu.

– Hajduk da je imao agresivnost i volju i želju kao što je imao s 10 igrača prvo poluvrijeme, vjerojatno bi ta utakmica završila drugačije. No, međutim, napravili su toliko grešaka i to ne samo na utakmici s Istrom, već u cijelom prvenstvu. Toliko dječjih pogrešaka, individualnih. To su igrači koji su došli kao pojačanja, no izgledaju kao da su došli iz omladinske škole i kao da ih je netko bacio padobranom na teren, ističe.

– Ako nemaš igru iz zadnje linije, a Ivan Leko bi to htio, onda ti se svodi na neki potez Marka Livaje, dodaje ističući da Hajduk kao klub treba napraviti plan i program, a ne mijenjati mišljenja o igračima iz tjedna u tjedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pohvalio je Gonzala Garciju, trenera Iste 1961.

– Istra se nevjerojatno digla, nakon što se mislilo da će biti na dnu nakon gubitka Ercega. Ovo je ipak neka drugačija Istra. Trener ima kontinuitet i igru. To je ozbiljna ekipa te da će raditi puno problema i drugima. Svi su u igri od Lokomotive koja je osma, do Osijeka koji je treći.

Gorica – Osijek 2:0

Gorica je posljednja, ali se diže te se polako približava Šibeniku na pretposljednjem mjestu.

– Osijek je bio neprepoznatljiv. To nije ista ekipa koja je započela prvenstvo. Nema energije, borbenosti, htijenja, ali nema niti igre. Imaju igrače koji znaju igrati, no nemaju pas igru, preskaču igru, analizira Ivković.

Upravo u idućem kolu igraju Šibenik i Gorica.

– Još ima osam kola do kraja. Ta utakmica može puno toga riješiti, ali ne mora. Nikada do sada predzadnja i zadnja momčad nisu došle u situaciju da se možda bore do kraja. To su kvalitetne momčadi, proteklih sezona ipak je bila veća razlika.

Slaven Belupo – Varaždin 1:1

Koprivničani su imali pobjedu u džepu, dok im je Varaždin izjednačio u šestoj minuti sudačke nadoknade.

– Zoran Zekić ima kadar, pet obrambenih igrača, dva defenzivna vezna. U ovakvom sistemu nedostaje ubacivanja, to su imali zahvaljujući Hlevnjaku, kojega sam ja stavljao u ekipu sa 17 godina. No imao je tešku ozljede, dugotrajan “križni put” te mu je sada Zekić dao šansu.

Govoreći o Varaždinu, Ivković kaže da oni skupljaju “bod po bod”, da su tu.

– Evo ih u vrhu. Tri ekipe s 38 bodova i tu su u borbi do kraja, zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.