Ivković: Čudno je da su najmlađi imali najveću odgovornost

Foto: snimka zaslona

Italija je nakon 52 godine čekanja osvojila svoj drugi naslov europskog prvaka. Stručni sukomentatori HRT-a Prosinečki, Ivković i Cvitanović smatraju – zasluženo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Zasluženo, kad se gleda 120 minuta puno bolja momčad je zasluženo pobijedila. Na kraju sreća, ma nije to sreća nego sve što su oni htjeli su napravili. Osvojili su drugi put europski naslov, opet dolazi pehar u Italiju, potpuno zasluženo, kaže Prosinečki i dodaje:

– Mislili smo da će to biti pravi finale, no Englezi su se vratili nazad, da nije bila Kanea ne bi ništa napravili.

– Odradili su krvavu utakmicu Talijani, izdržali su strahovit pritisak Engleza u prvih pola sata, pokušavali su na sve načine izaći iz krize, nije bilo lako, u drugom dijelu su uspjeli okrenuti, dali su gol i imali još par situacija za pogodak, držali su Engleze u tim trenucima na konopcima, kad gledamo cijelu utakmicu zaslužena pobjeda. Čestitke, zaslužena pobjeda i zasluženi osvajači, dodao je Tomislav Ivković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Malo za finale, očekivali smo kvalitetniju i bolju utakmicu, ali Talijani su držali loptu, a Englezi su se branili i u toj strpljivoj igri Talijani su na kraju iz najmanje očekivane situacije, iz prekida, došli do izjednačenja. Nismo gledali kvalitetan finale, no sveukupno su Talijani zasluženo osvojili naslov, slaže se s kolegama i Igor Cvitanović.

– Ako želiš osvojiti nešto veliko, moraš imati i malo sreće, a oni su je imali protiv Španjolaca, opservaciju o cijelom talijanskom putu do titule izrekao je također Cvitanović.

Naši su se analitičari dotaknuli su se posebno teme izvođača jedanaesteraca, jer su Sancho i Rashford mladi i izvodili su ključne penale za Englesku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Sva tri igrača ušla su na kraju utakmice da bi izvodili jedanaesterce, malo me začudilo da dva najmlađa igrača, 2001. godište, ulaze u toj situaciji, da se od njih traži da preuzmu takvu odgovornost. No to su odluke stožera, to respektiramo, jedino što će njima to ostati u glavi, ali po tomer se vidi karakter, kaže Tomislav Ivković.

– Možemo mi sad pričati, ali velika stvar je da Rashford i Sancho su ušli zbog penala. Nije im lako, ali to je nogomet i tako treba gledati, dodao je Prosinečki.

– Imao je nekoliko previda, nosio je veliki teret svog kolege Nizozemca iz polufinala i morao je paziti da ništa što bi slutilo na dvojbeno ne sudi na stranu Engleske, rekao je o sucu utakmice naš sudački ekspert Marijo Strahonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.