Ivković: Nisam očekivao da će Real Madrid odigrati toliko kvalitetno

Foto: snimka zaslona

U HRT-ovoj emisiji Lige prvaka Tomislav Ivković i Anton Samovojska analizirali su prvu polufinalnu utakmicu između Real Madrida i Manchester Cityja koja je završila remijem 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Jučer prvi put nisam znao što očekivati od utakmice jer kad sam radio usporedbu Cityja i Reala, City je možda favorit, 20 utakmica su bez poraza, dok Real igra toplo-hladno. Ipak, gledajući igrače koje ima Real, ima veliku inteligenciju, znaju pobijeđivati, rekao da sam Real Madrid ima bolji napad od Cityja, mislio sam da će Carvajal i Camavinga dobro odigrati i da su ostali nepredviditi, a obrana je odigrala dobro. Prvih pola sata, kao što se očekivalo, to je Real radio i protiv Chelseaja i Cityja prošle godine, trpi da bi onda došao u situaciju da vodi igru. Bez obzira na to su imali četiri opasne situacije i gol na kraju, rekao je na početku Ivković.

Samovojska se dotaknuo impresivnih brojki trenera Reala Carla Ancelottija u Ligi prvaka.

– Ancelotti je jedini među najvećim trenerima sa četiri Lige prvaka. On je dvije Lige prvaka osvojio i kao igrač, i jedini koji je osvajao Ligu prvaka s dva različita kluba. U njegovoj karijeri ima toliko toga za nekoliko knjiga, rekao je Samovojska.

Suđenje nije bilo na razini na kojoj je očekivao, komentirao je sudački ekspert HRT-a Marijo Straonja o suđenju Portugalca Artura Diasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ivković je rekao da ga je Real Madrid ugodno iznenadio.

– Nisam očekivao da će odigrati toliko kvalitetno, pogotovo Kroos i Valverde. Bekovi su fantastično zatvarali prema stoperima. Vinicius je igrao manje obranu, Modrić mu je pomagao. Desna strana je bila odlična. Ancelotti je veliki znalac i nedovoljno ga se cijeni, sjajno je pripremio utakmicu. Camavinga je radio višak, Kroos se spuštao pa su izgledali kao da imaju igrača više. Haaland i Benzema su ostali dužni, vjerojatno će biti ključni igrači u uzvratu, rekao je Ivković.

– U prvih pola sata City je igrao jako dobro, izgledalo je kao da će Real sigurno izgubiti utakmicu. Imali su veliki posjed lopte, City je vodio 6-0 u udarcima na vrata, ali okrenula se utakmica nakon sjajne akcije Camavinge i Modrića. Dupli-pas za sanjanje, dodao je Samovojska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.