Izbornik Dalić o Petkoviću: ‘ U reprezentaciju se ne ulazi nakon dvije utakmice’

Foto: fah

Izbornik Zlatko Dalić nakon objave popisa gostovao je u Dnevniku Nove TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Imamo puno problema zbog igrača koji nedostaju, ako pogledamo Svjetsko prvenstvo i našu obranu, samo je Vida na raspolaganju. Međutim, ja to tako ne želim gledati. Problema nema, ako ćemo brojati koga ima, a koga nema, ići ćemo u krivom smjeru. Moramo tražiti rješenja u postojećem kadru i ići na nove pobjede, od kukanja nema koristi. Ozljede su sastavni dio sporta i treba ih očekivati, ne gledam negativno, naći ćemo što je najbolje.”

Je li Brekalo opcija za desnog beka?

“Razgovaramo i razmišljamo o svemu, tu je i Jedvaj koji igra u zadnje vrijeme na toj poziciji, ali sigurno da nam protiv Azerbajdžana treba netko ofenzivniji i prodorniji. Razmišljamo o svim opcijama, imamo dosta vremena za pripremu, skautiramo Azerbajdžan i tražimo slabe strane. Siguran sam da ćemo naći pravo rješenje.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A Tin jedvaj?
“Imamo Barišića i Leovca koji igraju dobro u klubovima pa su oni rješenja. Jedvaj bi mogao igrati na stoperu ili desnom braniču, ali kad se skupimo vidjet ćemo i znati najbolje.”

Što je s vratarem?

“Teško je sada vratare mijenjati i puno ih vrtjeti, Lovre je dobro branio na SP-u protiv Islanda i u Ligi nacija. Imam povjerenja u njega, upravo sam danas razgovarao s njim, on je spreman i zdrav. Imao je ozljedu, branit će sljedeću utakmicu i biti spreman. Nisam sklon rotaciji, ali i Livaković je spreman.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bruno Petković dobio je pretpoziv.

“Petković je igrao dobro zadnjih utakmica kada smo ga gledali, profil igrača kakvog nemamo u reprezentaciji ni u Kramariću ni Rebiću, pokazao je puno. U reprezentaciju se ne ulazi nakon dvije utakmice. To mora biti kult, da se teško upada i ispada. Dobio je pretpoziv, gledat ćemo Benficu, pratit ćemo ga još pa odlučiti.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.