Izbornik Dalić: ‘Od sad zovem dva igrača za svaku poziciju i to samo one s kontinuitetom nastupa’

Foto: fah

Hrvatska ima osiguran status nositelja u ždrijebu skupina kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine. Važna je to vijest za reprezentaciju nakon što je ispala u niži rang natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dogodilo nam se da su nam istodobno ozlijedila četvorica lijevih bekova i morali smo tražiti druga rješenja koja još nismo raščistili. Meni je ova jesen ukazala da ovih lutanja s pozivanjem igrača koji ne igraju više neće biti. Dolaze utakmice u kojima nemamo pravo na kiks i nešto provjeravati ili kontrolirati. Gotovo je s tim. Oni koji će igrati u klubu bit će s nama, trebaju nam ljudi koji su u formi i koji stalno igraju. U Londonu želim uvesti napadača ili ofenzivnog veznjaka, okrećem se prema klupi, a tamo Pjaca, Pašalić i Rog koji nemaju kontinuitet. Neka idu putem Vlašića i Brekala i to će biti to. Od sad zovem dva igrača za svaku poziciju i to samo one s kontinuitetom nastupa”, rekao je Dalić za Sportske novosti.

Najveći problem je što Hrvatska prima golove iz prekida.

“Tri gola smo primili iz penala, a ostale iz kornera, auta ili slobodnog udarca. To je previše i na sljedećem okupljanju to moramo popraviti. Prekidi su sastavni dio igre i puno momčadi na njima bazira igru. Morat ćemo promijeniti način na koji se branimo u tim situacijama”, rekao je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dovoljno smo pametni da to složimo, a što se Engleza tiče, oni imaju 23 analitičara. Mi jednog. Na klupi su na Wembleyju trojica s laptopima sjedili iza Southgatea i stalno mu nešto govorili. To je tako”, zaključio je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.