Izbornik košarkašica: ‘Na Euru se možemo nadati dobrom rezultatu’

Foto: snimka zaslona

Izbornik hrvatskih košarkašica Stipe Bralić razgovarao je nakon povratka iz Rige, gdje su njegove izabranice izborile plasman na Europsko prvenstvo, s Danijelom Križem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ove su kvalifikacije bile dosta neobične, dosta teške. Prve dvije utakmice smo igrali u, ajmo reći, normalnim okolnostima, kad smo pobijedili Latviju u gostima i Njemačku u Zaboku, no drugi i treći prozor igrali smo pod korona uvjetima. Treću i četvrtu utakmicu smo trebali igrati kući, ali igrali smo ih u Rigi, u Latviji, i to oslabljeni, bez tri-četiri igračice čak iz petorke koje su sad igrale protiv Njemačke. Ovo protiv Njemačke bila je teška utakmica jer nije bilo “popravnog”, pobjeda nas vodi na Europsko prvenstvo, a poraz nas stavlja na čekanje još dvije godine. Njemice su još i povele 21:9, pogodile su prvih sedam šuteva, no cure su to izvukle. Imamo najmlađu ekipu u ženskoj košarci u Europi, ako ne najmlađu onda među najmlađima, uz iskusnu Mariju Režan, koja se priključila za ove utakmice i dala svoj obol, rekao je Bralić, piše HRT.

Mogu li njegove igračice stopama sjajnih rukometašica?

– To su mlade cure, vrlo talentirane, visoke, jako dobro trče, imamo odličan ritam igre. Mislim da će se u pravom svjetlu pokazati nakon mjesec dana priprema na Europskom prvenstvu. Treba pričekati izvlačenje skupina, vidjeti ždrijeb, ako budemo imali malo sreće možemo se nadati dobrom rezultatu, zaključio je izbornik ženske košarkaške vrste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.