Izbornik Zlatko Dalić impresioniran igrom Luke Modrića: ‘Hrvati moraju biti ponosni, fenomenalno je prezentirao našu državu’

Foto: fah

Luka Modrić još jednom je demonstrirao svoje igračko umijeće, u finalu Svjetskog klupskog prvenstva odigrao je sjajno, bio najbolji igrač utakmice te ispred Ronalda proglašen najboljem igračem turnira. Novo je to priznanje za jednog od najboljih veznih igrača svijeta posljednjih desetak godina. Na finalu Svjetskog klupskog prvenstva bili su i izbornik Zlatko Dalić te njegov pomoćnik Ivica Olić, vratili su se, naravno, puni dojmova u domovinu, impresionirani igrom kapetana Vatrenih.  Real je na krilima Luke ponovno stao na svjetski tron.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Hrvati moraju biti ponosni na Luku Modrića! Fenomenalno je prezentirao našu državu. Svaka mu čast. U obje utakmice Reala Luka je uvjerljivo bio najbolji igrač na terenu. Zasjenio je sve, pa i Ronalda. Nama koji smo bili ondje srce je bilo puno, bili smo jako ponosni. Da ste samo mogli čuti kakve je ovacije dobio kad je primao nagradu na najboljeg igrača prvenstva… Vrhunski, sjajno”, rekao je Zlatko Dalić za Sportske novosti.  Naš izbornik u dva navrata se sastao s Modrićem i Mateom Kovačićem, koji je igrao na prvoj utakmici i koji se polako vraća nakon ozljede.

Na pitanje je li Luka najveći hrvatski nogometaš svih vremena Dalić odgovara:

”Ne mogu ja davati ocjenu o tome tko je najbolji hrvatski igrač svih vremena, jer kad pogledate karijere Davora Šukera, Zvonimira Bobana, Roberta Prosinečkog, onda vidite kakva su to bila igračka imena koja su, između ostalih klupskih uspjeha, osvojila broncu u Francuskoj. Ali u današnje je vrijeme Luka Modrić sigurno najveće ime hrvatskog nogometa. Definitivno je obilježio posljednje desetljeće hrvatskog nogometa! On je igrač koji nosi ovo vrijeme našeg nogometa, on je njegov zaštitni znak…”
Nakon toga došlo je i pitanje o Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li došlo vrijeme da Luka Modrić sa svojom generacijom potvrdi neospornu kvalitetu i u dresu Vatrenih?

”Da, da bi ova njegova nevjerojatno uspješna nogometna priča bila skroz zaokružena, nešto bi trebao napraviti s Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu. Nažalost, Luka još nema velik rezultat s reprezentacijom, nema rezultat kakav je napravio sa svojim Realom. Time bi sve kompletirao. Znam da je to njemu velika ambicija, on to jako želi. Znam da mu je to najveća želja, da s Hrvatskom napravi nešto veliko u Rusiji, da ugradi taj posebni dijamant u svoju nogometnu krunu…”

Izbornik Dalić, za razliku od svojih prethodnika, smatra kako Hrvatska nema koristi od igranja takozvanih malih utakmica. Podsjetimo, Hrvatska će igrati dvije prijateljske utakmice uoči SP-a, protiv Perua i Meksika, ne može se reći kako je riječ o”slabim protivnicima”, naprotiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Držim da Hrvatska nema koristi od igranja tzv. malih utakmica sa slabim suparnicima. Damo četiri-pet golova, a ja ne vidim ništa. Želim vidjeti igrače u teškim utakmicama, kakve će biti na SP-u. U okršajima s jakima želim vidjeti njihovu reakciju, ali i – svoju reakciju! Da vidim kako ja reagiram u takvim trenucima, što ja mogu tu napraviti. Dakle, želim utakmice s jakim, moćnim reprezentacijama jer smatram da je to jedini pravi put. Beskorisno je igrati protiv slabijih reprezentacija. Tako isto mogu složiti dvije momčadi od reprezentativaca pa zaigrati na dva gola. Meni se nije cilj hvaliti utakmicama bez poraza. Hoću vidjeti gdje smo i što smo, da imam vremena korigirati stvari…”, rekao je Dalić i nastavio:

”Mi zaista moramo vidjeti gdje smo uoči Rusije. Mi se stalno pitamo gdje je to Hrvatska? Nama je domet u ovom trenutku bio – baraž! To je realnost. Mi možemo govoriti da smo jaki, moćni, ovakvi, onakvi, ali Island je bio prvi, a mi smo se plasirali preko dodatnih kvalifikacija. Zato je dobro što ćemo igrati s jakim južnoameričkim reprezentacijama, Peruom i Meksikom…”

Na kraju je izbornik zaključio u svom stilu: ”Daj Bože da nam svi igrači budu zdravi i spremni za te utakmice. To će biti pravi test za nas. Onda se možemo pripremati za lipanj, za još dvije utakmice. Jedna svakako mora biti s afričkom reprezentacijom zbog Nigerije. Čim prođu ovi praznici, krećem u svijet, moj je cilj u šest mjeseci obići sve reprezentativce…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.