Izjednačio rekord: Quagliarella dostigao Batistutu

Foto: fah

Iskusni napadač Sampdorije Fabio Quagliarella, koji će za pet dana napuniti 36 godina, bio je strijelac u 11. uzastopnoj utakmici u talijanskom nogometnom prvenstvu čime je izjednačio rekord legendarnog Argentinca Gabriela Batistute kojemu je to uspjelo u dresu Fiorentine u sezoni 1994/95., Quagliarella je postigao prva dva gola, oba iz 11-eraca, u 4-0 (1-0) domaćoj pobjedi protiv Udinesea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi gol Quagliarella je postigao u 33., a drugi u 56. minuti. Do kraja utakmice u strijelce su se upisali Linetty u 68. i Gabbiadini u 78. minuti.

Priliku da postane samostalni rekorder po broju uzastopnih utakmica u kojima je postigao pogodak u Serie A Quagliarella će imati za tjedan dana kada Sampdoria gostuje kod Napolija.

Ovom pobjedom Sampdoria je stigla na peto mjesto sa 33 boda, koliko ima i šesta Roma, dok je Udinese 15. sa 18 bodova, koliko ima i 16. SPAL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije u subotu Sassuolo je kao domaćin u Reggio Emiliji svladao Cagliari sa 3-0 (2-0). Strijelci za Sassuolo bili su Locatelli (9), Babacar (45+4-11m) i Matri (87).

Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna igrao je za Cagliari do 77. minute, a u završnici prvog poluvremena je skrivio kazneni udarac iz kojega je Sassuolo poveo sa 2-0. Marko Pajač ostao je na klupi Cagliarija, dok Filip Bradarić nije konkurirao za nastup u momčadi sa Sardinije koja je ostala 13. sa 21 bodom.

Sassoulo je, pak, s nova tri boda skočio na deveto mjesto sa 29 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kasnije u subotu još će Milan – Napoli, u nedjelju su na programu dvoboji Chievo – Fiorentina, Atalanta – Roma, Bologna – Frosinone, Parma – SPAL, Torino – Inter i Lazio – Juventus, a kolo će u ponedjeljak zaključiti Empoli – Genoa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.