Jadranski derbi: Hajdukova prva utakmica bez Dambrauskasa

Foto: fah

Danas nas očekuje Jadranski derbi između Hajduka i Rijeke. Riječ je o zaostalom susretu drugog kola SuperSport HNL-a. Nakon odlaska trenera Valdasa Dambrauskasa, klupu splitske momčadi naslijedio je njegov pomoćnik Mislav Karoglan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nekih promjena će biti, nešto i zbog prisile. Neki igrači nisu spremni. Svaki trener nosi svoju ideju, ali ne možeš igrače izbombardirati informacijama. Kolega Valdas je radio jako dobro. Važno je da momčad psihološki podignemo. Ja sam optimist. Nemam puno vremena za pripremu utakmice, ali fokusiran sam i znam što nam je raditi, rekao je Karoglan.

S druge strane i Riječani u derbi ulaze s relativno novim trenerom Talijanom Serseom Cosmijem koji je u debiju za vikend zabilježio težak poraz protiv Osijeka 3:0.

– Znao sam za važnost utakmice protiv Hajduka i prije nego što sam stigao. Jako mi se sviđaju povijesna rivalstva. Ne samo ovdje u Hrvatskoj ili Italiji nego iz cijelog svijeta. Drugačije su to, posebne utakmice. Tako da sam znao da između Hajduka i Rijeke postoji to rivalstvo već dugi niz godina, rekao je Cosmi u najavi utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoboj se igra na Poljudu od 16.30 sati, a glavni sudac utakmice je Dario Bel iz Osijeka, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.