Jakić: Dat ćemo sve od sebe za dvije pobjede

Foto: HNS

– Dat ćemo sve od sebe za dvije pobjede, kazao je na web-siteu HNS-a Kristijan Jakić na okupljanju reprezentacije uoči prijateljskih susreta sa Slovenijom i Bugarskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jakić je stigao na okupljanje u društvu Joška Gvardiola, protiv kojega je u nedjelju odigrao bundesligaški dvoboj bez pogodaka i pobjednika, ali uz obostrano angažiranu igru.

Jakić igra konstantno u Eintrachtu, osmoplasiranoj momčadi njemačkog prvenstva koja je izborila plasman u četvrtzavršnicu Europske lige, u kojoj će igrati protiv Barcelone. Zato je Kristijan poslije svog nastupa pred malim ekranima pratio nadahnuto izdanje Katalonaca koji su u El Clasicu na Bernabeuu uvjerljivo svladali Real Madrid (4-0).

– Ne bojim se nikoga, zašto ne bismo mogli izbaciti Barcelonu? Uvijek idem samo na pobjedu, drugo me ne zanima, Ne osvrćem se ni protiv koga igram, niti s kim igram, ne mislim na poraze, jedino na uspjehe, ističe Kristijan, koji nije mogao dočekati novo okupljanje Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Osjećaj je fenomenalan, hvala Bogu da se opet mogu malo podružiti s domaćim dečkima, vidjeti ponovno sva ta lica, psihički se odmoriti od bundesligaškog natjecanja. Uživam što sam ponovno ovdje.

O očekivanjima i konkurenciji

Izbornik Zlatko Dalić najavio je prijateljske utakmice kroz prizmu činjenice da će svi igrači u kadru dobiti priliku. Kakva su Kristijanova očekivanja?

– Za početak, očekujem dvije pobjede. Takva sam osoba da uvijek idem na pobjedu i ništa drugo me ne zanima. Čekat ću svoju priliku i nastojati je iskoristiti na najbolji mogući način. Ako se izbornik odluči za mene, nastojat ću se predstaviti u najboljem svjetlu, dati sve za momčad i nadati se pozitivnim rezultatima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O konkurenciji u veznom redu Vatrenih bespredmetno je govoriti, ali Kristijan je nedvojbeno zalog dugoročne svijetle budućnosti najjače hrvatske nogometne vrste.

– Iskreno se nadam, ako bude zdravlja. Sve je na meni, moram se truditi i zalagati, a nadam se da će se u budućnosti nastaviti taj trend.

Boravak u Dohi još uvijek se smatra svojevrsnim “team buildingom”, ali nije nevažno kako će završiti dvoboji sa Slovenijom i Bugarskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Te dvije utakmice donose nam jako puno. Bitno je uoči ždrijeba Svjetskog prvenstva zadržati mjesto u drugoj jakosnoj skupini, čime izbjegavamo potencijalno vrlo jake protivnike. Dat ćemo sve od sebe za dvije pobjede.

O klubu

Kao i među Vatrenima, Kristijanova konkurencija u klubu također je vrlo velika.

– Vrlo brzo sam iskoristio svoju priliku, izborio se za mjesto u prvoj jedanaestorici. Puno radim, poštujem trenerove zahtjeve, radim sve samo da zadržim tu poziciju. Konkurencija je jaka i ako se samo malo više opustiš, možeš završiti na klupi, a to nije u interesu nijednom igraču.

Kristijan je dovoljno dugo u Eintrachtu da ne bi mogao donijeti sud o Bundesligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Iskreno, liga je dosta zahtjevna, s puno dobrih igrača. Ritam je ubitačan, o pobjedniku odlučuju sitnice, bez obzira radilo se o posljednjeplasiranoj ili prvoplasiranoj momčadi. Puno je naših igrača u Bundesligi i s dosta njih se čujem. Drago mi je da se Sosin Stuttgart probudio i zaredao s dobrim rezultatima, Gvardiola ne treba posebno spominjati, on i njegova momčad gaze sve pred sobom, čestitam Krami na novom ugovoru. Kad te klub cijeni, moraju te cijeniti i drug”, zaključio je Jakić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.