Jakirović najavio dvoboj s Astanom: Od prve sekunde po pobjedu

jakirović
Foto: fah

Pred nogometašima Dinama novi je ispit u skupini C Konferencijske lige. Hrvatskog prvaka u četvrtak očekuje gostovanje kod Astane u susretu 5. kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modri u Kazahstan odlaze nakon prvenstvene pobjede u derbiju protiv Osijeka u kojemu su slavili 2:1 golom u 90. minuti. Uoči puta susret s Astanom najavio je trener Dinama Sergej Jakirović.

– Imamo dobru atmosferu, imamo je cijelo vrijeme bez obzira na rezultate, momci su stvarno dobri, radni. Sigurno da nam puno znači ova pobjeda u derbiju. Bila je jako dobra utakmica, hvala Bogu otišla je na našu stranu. Čeka nas dalek put, šest sati, ali moramo biti maksimalno spremni za ono što nas čeka. Moramo se od prve sekunde postaviti za pobjedu, jer samo nam pobjeda donosi ono što želimo, da odlučujemo sami o sebi u zadnjem kolu protiv Ballkanija.

Osjeća li se imperativ pobjede?

– Dinamu je svaka utakmica imperativ, svi očekuju da igramo dobro, da pobjeđujemo. Jasno je što moramo raditi, a ono što je dobro je da mi odlučujemo sami o sebi na terenu. Ako budemo dobri možemo uzeti tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zdravstveni karton?

– Zdravstveni karton je dobar, ima malo viroze, Dino Perić ide s nama, bolje mu je, Bernauer je malo bio upitan, ali i on ide s nama jer imamo dva dana do utakmice. Drmića smo ostavili, ide na pregled u Njemačku zbog koljena.

Prije Osijeka trener Jakirović je rekao da je nevjerojatno koliko jedan igrač utječe na cijelu momčad. Radi se o Bruni Petkoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Jako puno nam znači Petković. Sve je nekako drugačije kad je on na terenu, nekako su i ostali igrači bolji. Drago mi je što je ostao s nama, ova ozljeda je iza njega, nadam se da će se dalje u utakmicama ‘puniti’, da će biti u još boljoj formi, sigurno da nam to puno znači.

Je li pao ‘mentalni’ teret nakon Osijeka?

– Sigurno da jest, premda svaka utakmica nosi svoj izazov. Volio bih da u prvom, drugom udarcu postignemo pogodak. Moramo svi biti bolji, počevši od mene do moje ekipe, da izvlačimo pouke iz utakmica gdje nismo bili dobri, gdje smo imali neku ‘rupu’ koja nas je koštala dobrog rezultata. Treba gledati pozitivno i nadati se da će biti bolje u budućnosti, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.